Mitä olisikaan vappu ilman itsetehtyä simaa? Tylsää ainakin meidän ja lasten mielestä. Simaa on tehtävä joka vuosi itse, kokeillen uusia makuja & reseptejä. Inkivääri ja granaattiomena antaa hyvän maun yhdistettynä vaahterasiirappiin. 

Granaattiomena & inkiväärisima

  • 100 g inkiväärin raastettua juurta
  • 4 luomusitruunaa
  • 2 granaattiomenaa
  • 8 l vettä
  • 500 g sokeria
  • 500 g fariinisokeria
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl hiivaa

Kuori ja raasta inkivääri kattilaan. Lisää granaattiomenan siemenet sekä sokerit kattilaan. Kaada päälle 4 l kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää juomaan puristetut sitruunan mehut ja loppu vedestä. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan simaa ja lisää kattilaan. Anna siman käydä yön yli, jonka jälkeen siivilöi ja pullota. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan, noin kolmen vuorokauden kuluttua. 

Vielä ehtii laittaa oman siman valmistumaan vapuksi! :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram