
Mitä olisikaan vappu ilman itsetehtyä simaa? Tylsää ainakin meidän ja lasten mielestä. Simaa on tehtävä joka vuosi itse, kokeillen uusia makuja & reseptejä. Inkivääri ja granaattiomena antaa hyvän maun yhdistettynä vaahterasiirappiin.
Granaattiomena & inkiväärisima
- 100 g inkiväärin raastettua juurta
- 4 luomusitruunaa
- 2 granaattiomenaa
- 8 l vettä
- 500 g sokeria
- 500 g fariinisokeria
- 1 dl vaahterasiirappia
- 1/2 tl hiivaa
Kuori ja raasta inkivääri kattilaan. Lisää granaattiomenan siemenet sekä sokerit kattilaan. Kaada päälle 4 l kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää juomaan puristetut sitruunan mehut ja loppu vedestä. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan simaa ja lisää kattilaan. Anna siman käydä yön yli, jonka jälkeen siivilöi ja pullota. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan, noin kolmen vuorokauden kuluttua.
Vielä ehtii laittaa oman siman valmistumaan vapuksi! :)
Kiitos hyvistä resepteistä vappuun! Jo muutama käytössä täältä! :)