
En tiedä mitään sen hauskempaa puuhaa lasten kanssa, kun makeisten valmistaminen. Myös niiden herkuttelu kuuluu meidän perheen lempipuuhiin. Usein kutsutaan naapurit tai ystävät kahvittelemaan ja maistelemaan meille leivonnaisia. Itsetehtyjen snickersien lisäksi tehtiin viikonlopuksi daim -lastuja. Pulkkamäessä tai nuotiolla pala itsetehtyä herkkua maistuu taivaalliselta. On kokeiltu tehdä näitä ennenkin, mutta tällä kertaa nämä daim -lastut onnistuivat täydellisesti. Pellillinen herkkua katosi nopeasti ja tämä ohje oli kirjoitettava talteen.
Huvikummun Daim -lastut (pellillinen)
- 100 g voita
- 1 dl tummaa siirappia
- 0,5 dl kermaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1,5 dl mantelirouhetta
Kuorrutus
- 300 g suklaata (marabou)
- 1 rkl voita
Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelirouhe. Keitä seosta paksupohjaisessa kattilassa noin 20-30 min välillä hämmentäen, kunnes lämpötila on n. 130 astetta. Anna seoksen kuplia kiehumisen ajan. Varo polttamasta pohjaan. Tiputtamalla pienen määrän kinuskia veteen voit kokeilla onko massa valmis. Jos kinuski jähmettyy veteen, kinuski on valmis.
Kaada valmis massa leivinpaperille pellille. Nosta toinen leivinpaperi toisen päälle ja kaulitse ohueksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti voin kanssa. Levitä sula suklaa kovettuneen massan päälle. Tee pintaan jälkiä veitsellä. Anna jäähtyä jääkaapissa. Lohko sopivan kokoisia paloja.
Katso resepti snickers -patukoihin ja mikrotoffeeseen.
Nam. Kyllä kelpaisi. :D