Lasten tammenterho -askarteluista innostuneena jatkettiin puuhaa vähän eri tekniikalla, sillä syysflunssa pakotti meidät sisätiloihin. Näiden parissa vierähti mukavasti tunti jos toinenkin.

Paahdettiin tammenterhot ennen käsittelyä uunissa, leivinpaperin päällä 120 asteessa n. 1 h, jotta kaikki "ylimääräinen" elävä lähti terhosta pois. Tammenterhoja löytyi pihalta valtavasti ja säästettiinkin niitä myös pääsiäskoristeita varten!  Paahtamisen jälkeen maalattiin tammenterhot pastellin sävyisillä akryyliväreillä. Kun maali oli kuivunut, päälystettiin tammenterhot decoupage -tekniikalla. 

Tarvitset: 

  • Sivellin
  • Lautasliinoja
  • Decoupage-lakkaa tai itsetehty seos; Eri Keeperiä 50ml vettä 50ml

Sivele tammenterhon pintaan decoupage-lakkaa tai itsetehtyä liima -vesiseosta ohut kerros. Irrota servetin päälimmäinen kerros ja paina se lakatun tammenterhon päälle. Elmukelmua voit käyttää apuna liimatessa servettiä ja estää sen avulla servetin rikkoontumisen. 

Jokainen tammenterho on päälystetty samanlaisella servetillä, mutta maali paistaa hauskasti servetin läpi ja jokainen tammenterho näyttää vähän erilaiselta. Servetin liimaamisen jälkeen, anna lakan kuivua hyvin ja poraa tammenterhoihin reijät. Pujottele kuminauha ja helmiä tammenterhoihin. 

Katso ohje myös orapihlajan marjoista tehtyihin sydämiin täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla