Kirjoitukset avainsanalla sormiruokailu

Sain ystävältäni lahjaksi Samasta padasta -kirjan. Kun vauva alkoi maistella soseita, kaivoin kirjan kaapista esiin. Edellisten lasten kanssa tutuksi tullut soseruokailu sai rinnalleen ihan uuden ulottuvuuden. Silloin aikaisemmin en edes perehtynyt sormiruokailuun, eikä se silloin kovin tunnettua ollutkaan. Ensimmäiset "sormiruoka" -maistelut jännitti kovin ja pelkäsin, että vauva tukehtuu kurkunpalaan. Nykyisin 7 kk ikäinen pieni rakastaa ihan kaikkea ruokaa, mitä saa itse pureskella. On myös huippua, että voidaan syödä koko perhe kaikki samaan aikaan. Vauva saa syödä melkein samaa ruokaa kun muukin perhe.

Tämä Samasta padasta -kirja antoi ihan uutta innostusta ja inspiraatiota ruoan valmistukseen. "Soseutan kaikki" -periaate sai jäädä sivuun. Vauva rakastaa uusia makuja, joita saa itse maistaa, valita ja olla koko perheen mukana herkuttelemassa. En olisi esikoisteni aikaan edes osannut ajatella, että vauvan ruokkiminen voi olla näin hauskaa. Vai miltä kuulostaa lohiburgeri, kana-fetapasta, savutofu-lehtikaalikeitto, banaanipehmis, porkkanasämpylät ja juureslätyt? Kaikkia näitä ja monia muita on 7 kk ikäinen ehtinyt jo maistella ja uusia reseptejä kokeillaan suurella innolla joka päivä. 

Näitä juureslättäleipiä tein samalla, kun koko perheelle valmistui bataattiporkkana -keitto. Otin keiton höyrytetyistä vihanneksista sivuun 500g. Näissä voi käyttää myös kaupan pakastejuuressekoitusta. Korvasin myös 1 dl jauhoja kaurahiutaleilla. 

Juureslättäleivät (ohje Samasta padasta -kirjasta)

  • 500g pakastejuuressekoitusta
  • 4-5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 1 kananmuna
  • (1 tl suolaa)

Laita juurekset kattilaan ja lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Keitä kannen alla kypsiksi, 5-10 minuuttia. Valuta juurekset ja soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Anna jäätyä hetki. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita jauhot ja muna soseeseen. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Jaa neljännes taikinasta pellille leivinpaperin päälle ruokalusikan kokoisiksi kasoiksi vauvan minirieskoiksi. Sekoita suola loppu taikinaan ja jaa taikina toiselle leivinpaperille hieman suuremmiksi kasoiksi. Ripottele reilusti jauhoja päälle ja painele kasat sormin lättänäksi. Pistele haarukalla reikiä pintaan. Kypsennä leipiä uunissa 10-15 minuuttia koosta riippuen. 

Kaikki kirjan resptit houkuttelevat kokeilemaan uusia ohjeita. Josko viikonloppuna kokeilisi tehdä mangokakun tai rahka-banaanipannareita. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012