Kirjoitukset avainsanalla Ystävänpäivä

Ystävänpäivä lähestyy ja minulta kysytään usein ystävänpäivän askarteluideoita. Päätin koota tähän muutaman suosituimman idean menneiltä vuosilta. Kaikki DIY -ideat voi toteuttaa helposti ja nopeasti vaikkapa lasten kanssa. 

Kylpypommit tekee helposti soodasta ja marketeista ostettavasta sitruunahaposta. Pienet jalkakylpypommit toimii aina, vaikka kotona ei olisikaan kylpyammetta. Ystävänpäivän vaaleanpunaisiin kylpypommeihin valittiin mausteeksi vadelma ja sitruunaruoho -tee. Katso ohje kylpypommeihin.

Itse tehty valokuvataulu. Vaneritausta antaa kuvalle oman, kauniin vivahteensa. Valokuvan painaminen vanerille on edullista ja helppoa varsinkin kuvansiirtopaperia käyttämällä.  Katso ohje kuvansiirtoon. 

Valokuvat ovat ihania muistoja, mutta niitä tulee katseltua liian harvoin. Askartele tärkeästä valokuvasta pieni jääkaappimagneetti tai avaimenperä. Katso ohjeet täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulta kysytään usein ystävänpäivän askarteluideoita ja päätin koota tähän muutaman idean menneiltä vuosilta. Nämä kaikki toteuttaa helposti vaikkapa lasten kanssa. Moneen helppoon askarteluun voi löytää materiaalit ruokakaapista.

Itsetehty lahjakortti ilahduttaa varmasti. Kaiken kiireen keskellä, yhteinen aika on kultaakin arvokkaampi lahja. Askartele itsetehty arpa ja yllätä ystävä- katso ohje täältä.

Kylpypommit toimii aina ja vaikka ei olisikaan kylpyammetta, näitä voi hyvin käyttää virkistäviin jalkakylpyihin! Ihanasti sihiseviä kylpypommeja on helppo valmistaa soodasta pieniin silikoonisiin muotteihin. Sihisevät kylpypommit- katso ohje täältä.

Huulirasvan tekeminen on helppoa. Kosmetiikkalaatuisesta mehiläisvahasta tehtyä huulirasvaa voi käyttää huulien lisäksi kynsinauhoihin ja kuiviin suupieliin. Itsetehty huulirasva on paljon terveellisempi vaihtoehto, kuin kaupan valmiit. On ihana tietää, mitä tuote varmasti sisältää etenkin lapsille annettaessa. Reseptin huulirasvaan löydät täältä.  

Palasaippuan teko on hauskaa ja helppoa, ja ekologisiakin ne ovat. Näillä saippuoilla kelpaa Ruususenkin peseytyä. Valmiista saippuamassasta on helppoa ja turvallista valmistaa saippuoita lastenkin kanssa. Katso ohjeet käsintehtyyn saippuaan täältä.

Jos haluat yllättää herkuilla, niin mikrotoffeen tai brasilialaiset brigadeiros -suklaapallot valmistaa helposti ja nopeasti.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ystävänpäivä lähestyy ja mietittiin lasten kanssa minkälainen "ystävänpäiväkortti" tehtäisiin näiden itsetehtyjen jalkakylpykuulien mukaan. Kaapista löytyi pyöreitä kakkupapereita, joista muotoiltiin pienet perhoset. Perhosen saa laittaa ikkunaan roikkumaan ja sen siipeen voi piilottaa pienen viestin ystävälle. 

Näiden tekeminen on todella yksinkertaista ja helppoa. Tarvitset kaksi samankokoista pientä kakkupaperia. Nämä meidän on ostettu Prismasta. Taittele paperit n. 1 cm taitoksella haitariksi. Taita keskeltä ja kiinnitä siivet yhteen ohuella kaksinkertaisella ompelulangalla. 

Katso ohje lahjapaperista tehtyihin perhosiin ja heijastavaan perhoseen. Ystävänpäivän kortiksi sopii hyvin myös itsetehty raaputettava arpa- katso ohje täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ystävänpäivä lähestyy ja tehtiin muutama ystävälle erinomaisesti sopiva herkku. Nämä suklaakupit tekee todella nopeasti ja helposti. Täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan jäätelöä tai vaikka kinuskimoussea, hasselpähkinärouhetta ja marjoja. Tumma suklaa ja herkulliset marjat sopivat täydellisesti yhteen. 

Ystävänpäivän suklaakupit n. 10 kpl

  • 150 g tummaa suklaata (suklaapitoisuus 65-70%) temperoituna
  • jäätelöä, kinuskimoussea, kermavaahtoa
  • marjoja tai hasselpähkinärouhetta pinnalle

Kaada silikoonisiin muotteiihin temperoitua tummaa suklaata ja sivele se pullasudilla muotin reunoihin. Anna suklaan jäähtyä muotissaan muutama minuutti. Sivele vielä toinen kerros ja anna jähmettyä kokonaan. Napsauta sydämet muoteista lautaselle. Valmista täyte. (katso ohje kinuskimousseen.) Täytä ja koristele marjoilla sekä hasselpähkinärouheella. Tarjoile heti. Ystävänpäiväksi sopii hyvin myös Omar -juustokakkuleivokset. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram