Kirjoitukset avainsanalla retkeily

Viikonloppuna piipahdettiin Sastamalassa ja tehtiin pieni kesäreissu lasten kanssa maalaismaisemiin. Ei oltu aikaisemmin käyty Herra Hakkaraisen -talolla ja en oikein tiennyt etukäteen mitä odottaa. 

Paikka oli kuitenkin positiivinen yllätys edullisen sisäänpääsyn lisäksi ja lapset viihtyivät talossa muutaman tunnin. Ulos rakennettu liikennepuisto, sisällä rooliasut ja kaikki toiminnallinen tekeminen oli lasten mielestä parasta. Lavasteet oli rakennettu Koiramäki -tyyliin ja jokapuolella riitti katseltavaa. Uskonkin, että tänne tehdään vielä uudelleen pieni kesäreissu. Paikka sopiikin parhaiten alle 10 vuotiaille lapsille- lue lisää täältä.

Lounaalla piipahdettiin kahvila Pukstaavissa, joka sijaitsee aivan Herra Hakkaraisen -talon vieressä. Maistuva lounas ja kakut oli koko porukan mieleen ja maalaismaisema Pukstaavin pihalla kaunis. Pukstaavissa lounastamisen jälkeen suunnattiin vielä katsastamaan kaunis Pyhän Olavin kirkko, lampaat ja maisemat kirkon ympärillä. Tänne oli lyhyt ajomatka Herra Hakkaraisen -talolta ja paikka oli vierailemisen arvoinen. Meille tuli mieleen kauniit Ahvenanmaan maisemat kallioista ja laiduntavista lampaista vanhan kirkon ympärillä. 

Kesäreissuja lähiympäristöön suositaan varmasti tänä kesänä enemmänkin. Ainkain Kiviniityn Kotieläinpuisto katsastetaan tänäkin kesänä ja muutama uusi kotieläinpiha. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Piipahdettiin viikonloppuna Kiviniityn Kotieläinpuistossa. Suosittelen Kiviniityn Kotieläinpuistoa kesäretkikohteena kaikille eläinrakkaille. Suomalaisten maatilan kotieläinten lisäksi puistosta löytyy erikoisempia eläimiä, kuten strutseja, poroja, jakkihärkä ja guanako. Kiviniityn Kotieläinpuiston mm. guanakot ovat ainoat yksilöt Suomessa. (kuva alla) 

Alueella on myös jännittävä noidanmökki, autorata, ponitalutusta, peräkärryajelu, pomppulinnoja, keinut ja grillikatokset. Lapset ovat aina haltioissaan ja näkemistä riittää kyllä koko päiväksi pienten ja vanhempienkin lasten kanssa. Eläimiä rapsutellessa ja ihastellessa meni aikaa- kuorsaava villisika herätti suuret naurunrymäkät ja hilpeyden.

Useita eläimiä saa syöttää ja silitellä. Kaikista suurinta huvia olikin, kun strutsi nappasi nopeaa kädestä apilanlehden ja pehmoinen lammas nautti selvästi rapsutuksesta. 

Alueella on myös kahvila ja grillikatoksilta löytyy vesipisteineet. Suosittelenkin pakkaamaan puistoon mukaan omat eväät, sillä jostain syystä aina retkellä eväät maistuu paremmalta. Jopa räiskälepannu ja mikro löytyy jokaisesta grillikatoksesta. 

Kiviniityn Kotieläinpuisto on avoinna vielä elokuun loppuun viikonloppuna klo 10-18, katso lisää tietoa täältä. Ensi vuonna taas nähdään! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Päästiin Visit Ålandin kutsumana kokemaan perinteinen juhannus Ahvenanmaalla ja osallistumaan juhannussalon pystytykseen. Ahvenanmaa on meille lomakohteena yksi kotimaan suosikkikohde, jonne on helppo matkustaa. Juhannus on Ahvenanmaalaisille iso juhla ja oli upeaa päästä ensikertalaisena kokemaan perinteinen aito tunnelma lasten kanssa. 

Osallistuimme Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseon juhannusjuhliin. Alue on täynnä upeita vanhoja rakennuksia 1700- ja 1800-luvuilta ja mökkeihin, pirtteihin, saunarakennuksiin ja riihiin pääsee kurkkimaan sisään museon aukioloaikoina. Alueella järjestetään juhannusjuhlien lisäksi muita tapahtumia ja pienessä kahvilassa kannattaa käydä maistamassa perinteistä Ahvenanmaalaista pannukakkua. 

Juhannussalko löytyy lähes jokaisesta ahvenanmaalaisesta kylästä ja koristelu vaihtelee kylästä toiseen. Juhannussalon eri osien sanotaan symboloivan eri asioita ja salon koristeet tehdään yhdessä etukäteen. Kun juhannussalko on saatu pystyyn, sen juurella järjestetään tanssit. Lapset tanssivat innoissaan juhannussalon ympärillä ja kokemus oli varmasti kaikille ikimuistoinen. Vanhojen rakennuksien, tuulimyllyjen, kukkien ja meren äärellä koettu juhannus oli ainutlaatuinen. 

Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa lampaat oli lasten suosikkeja, juhannustanssien ja pannukakun lisäksi. Alueella riitti paljon nähtävää ja olin haltioissani päästessäni kurkkimaan vanhojen rakennuksien sisään. Rakennukset on siirretty alueelle muualta, mutta ne istuvat maisemaan ja näyttää siltä, että ne olisivat olleet siinä aina. Alueella vieraillessa kannattaa käydä katsomassa myös Kastelholman linna,  Strömsö kokin perustama ravintola Smakbyn ja paikan tilapuoti. 

Perinteinen juhannusateria käytiin syömässä Stallhagenin olutpaniomossa, jonka lounasta jokaisen Ahvenanmaalla poikkeavan tulisi käydä maistamassa. 

Kommentit (1)

MEIDÄN MÖKKI JA KAUPUNKIKOTI

Tutut on maisemat. Käytiin juuri eilen kahvilla tuossa kahvilassa Jan Karlsgårdenin vieressä. Kovasti oli hiljaista, kun vertaa entisten kesien kävijämäärään. Mieheni on ollut vuosikymmenet töissä tuolla alueella, joten paikat ovat aika tuttuja minullekin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Jokaisella tuo hyvänmielen lista on toki omannäköinen. Päätin perjantaina, että tänä viikonloppuna tehdään asioita, jotka saavat hyvälle mielelle ja niitä asioita tuli lopulta melkoisesti. Listalla oli koko perheen hyvänmielen juttuja sen laiskottelun lisäksi.. Retkeily auringonpaisteen siivittämänä, nuotiolla istuskelu, askartelu lasten kanssa ja herkuttelu- siinä muutama viime viikonlopun suurinta hyvän mielen tuojaa. 

Viikonlopuiksi olen jättänyt tilaa paljon pelkästään oleilulle, sillä viikot on meillä nykyään aika aikataulutettuja lasten harrastusten ja töiden vuoksi. En ole suostunut toistaiseksi ottamaan yhtään harrastusta itselleni tai lapsille viikonlopuiksi. On ihanaa, kun viikonloppuisin on aikaa perheen kanssa huilata seuraavaa viikkoa varten. Aamupalat tuppaavat venyä puolille päivin ja vastapainona myös retkeillään metsässä. Ja kyllä tuon pienimmän kantaminen selkärinkassa oli ihan kunnon liikuntasuoritus..

Kotona muistona kukkakimppu tuolta "hyvänmielen" retkeltä ja energiaa, joka toivottavasti kannattelee vielä arjenkin keskellä. Toivon myös, että muistan tehdä näitä listan asioita useamminkin ja antaa aikaa mukaville asioille myös arkipäivisin. Edes silloin tällöin- siinä tavoitetta tälle viikolle! 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012