Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Kaupallinen yhteistyö

Meidän vanha hiekkalaatikko oli jo elämää nähnyt ja kulunut käyttökelvottomaksi. Koska perheen uusi vauvakin varmasti jonain päivänä hiekkalaatikosta innostuu ja muutkin lapset leikkii vielä paljon pihalla, niin päätettiin laittaa hiekkalaatikko lapsille mieluisaksi. 

Tärkeänä kriteerinä pihan hiekkalaatikossa oli nostettava kansi, jotta perheen kissa tai muut kutsumattomat vieraat eivät pääse hiekkalaatikolle yöllä. Kansi myös suojaa roskilta ja syksyllä puusta tippuvilta kävyiltä ja lehdiltä. Plussaa on myös se, että lapset voivat itse laittaa kannen hiekkalaatikon suojaksi leikkien loppuessa. Täydellinen hiekkalaatikko lasten leikkeihin saatiin Jollyroomilta.

(hiekkalaatikko saatu Jollyroomilta bloginäkyvyyttä vastaan.)

Tämä Woodliin hiekkalaatikko on erilainen hiekkalaatikko kuin kaikki muut myös hauskan muotonsa ansiosta. Merirosvo ja laivaleikit sujuvat punaista ruoria ohjatessa ja tekstiilikatto suojaa samalla voimakkailta auringonsäteiltä. 

Samalla, kun aikuiset grillaa tai tekee puutarhahommia, suloinen hiekkalaatikkolaiva kutsuu lapset omiin leikkeihin ja herättää mielikuvitukselle siivet. Pidän tärkeänä sitä, että lapsille löytyy omia paikkoja pihalta toteuttaa, leikkiä ja sotkea kunnolla. Woodiilla löytyy myös monia muita leikkeihin inspiroivia leluja, leikkimökkejä ja paikkoja- katso lisää Woodliin valikoimaa.

Niitä paikkoja, joissa voi "luvan" kanssa työntää kädet hiekkaan, sotkea vedellä ja sen jälkeen juosta vaikkapa keinumaan pihakeinussa ei ole koskaan liikaa. Ajatuksena meillä on on rakentaa vielä pieni leikkimökki merirosvo -hiekkalaatikon viereen. Kun lapset viihtyvät on aikuisillakin hauskaa! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Franzilan tilamyymälä ja kahvila Hämeenkyrössä on vierailemisen arvoinen paikka ja viimeksi sieltä tarttui mukaan muutamia eteerisiä öljyjä. Eteeristen öljyjen valikoima on Franzilassa suuri ja tuoksukynttilöihin voi valita jokainen mieleisensä. Olen tehnyt soijavaha -kynttilät yleensä itse ja tällä kertaa tuoksuna käytettiin hyttysiä karkottavaa sitronella -öljyä

Samalla kun sitruunainen aromi karkottaa ötökät, kynttilä antaa kotiin raikkaan tuoksun, joka ei muistuta lainkaan perinteistä hyttyskarkotetta. Ekologinen tuoksukynttilä on helppo tehdä soijavahasta ja eteerisestä sitronella-öljystä. Soijavahan sulamispiste on matala 45 -astetta, joten sulaa vahaa on miellyttävä levittää myös iholle. Lämmin öljy imeytyy ihoon ja kosteuttaa vaikkapa koppuraisia käsiä.  (ohjeet myös KK:n numerossa 11/2017) 

Tee näin: Tarvitset kynttilöihin kaksi lasipurkkia, joiden vetoisuus on noin 4 dl, 500 g soijavahaa (esim. Sinelli), sydänlankaa sekä sitronella öljyä (Franzila). Sulata soijavaha kattilassa miedolla lämmöllä samalla hämmentäen. Sido sydänlanka tikkuun, esimerkiksi grillivartaaseen. Aseta tikku lasipurkin päälle poikittain niin, että lanka riippuu suorana kohti purkin pohjaa. Kaada sulanut vaha purkkiin ja lisää 12-17 tippaa eteeristä öljyä. Anna kynttilöiden jähmettyä yön yli ennen käyttöä. 

Hyttysiä karkottavat kynttilät ovat ihana lahja vaikkapa mökkiviemisiksi ja tuovat omaan kotiinkin raikkaan tuoksun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viikonloppuna uskalsin laittaa jo orvokit ja pelargoniat pihalle. Maanantaina pelargoniat oli nostettava kuitenkin lumisateen saattelemana nopeasti takaisin kuistille. Miten voikaan sää muuttua hetkessä aivan toisenlaiseksi? Orvokit kestivät onneksi tuiskun, mutta kovasti tekisi mieli laittaa jo enemmänkin kesäkukkia pihalle.  

Orvokit pääsi itsetehtyihin paperipussukoihin- katso ohjeet täältä. Viikonloppuna pystyi yhtenä päivänä olemaan pihalla jo hieman kevyemmällä vaatetuksella ja hörppimään aamukahvit rappusilla. Kaivettiin trampoliinikin talvivarastosta esille ja pian siinä hyppi koko naapuruston lapset. 

(Blaa blaa -mekko saatu bloginäkyvyyttä vastaan- Tuutilulla

Toivotaan lämpimämpiä ilmoja ja aurinkoisia päiviä lisää, viime vuonna pihalla näytti toukokuun lopussa jo tältä- klik

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tämän kesän isoin projekti on ollut pihalle rakennettu terassi poreammeineen. Mietin etukäteen kauhulla, miten hassulta näyttää poreamme rintamamiestalon pihassa, mutta lopputuloksesta tuli parempi, kuin ikinä olisin osannut ajatella. Terassi alkaa olla valmis ja kyllä se on ollut  mielettömän kovassa käytössä puolivalmiinakin. Aamupalasta iltapalaan on vietetty päiviä terassilla ja etenkin lasten iloa on ollut ihana seurata. 

Parhaimmillaan poreissa on lillunut 10 lasta ja iltaisin 6 aikusita (katso instagram kuva, klik). Yllättäen meillä ja lapsilla on ollut monta ystävää ja vierasta tämän kesän aikana! Kaikki ovat saapuneet uimapukujen kanssa.. :D Olen nauttinut täysin siemauksin lämpimistä kesäilloista poreissa ystävien seurassa ja hetkeäkään ei olla kaduttu tähän projektiin ryhtymistä. 

Veden saa pidettyä puhtaana kemikaaleilla, mutta tarpeen tullen veden saa myös helposti vaihdettuakin. Terassiin upotettiin Bestwayn Lay-Z Palm Springs poreamme ja rakennettiin myös sen koneistolle pieni suoja. Altaan saa lämmitettyä 40 asteeseen ja se lämpiää n.2 astetta tunnissa. Mielettömän ihanaa, kun voi istua pitkään illalla lämpimässä vedessä välittämättä kylmästä ilmasta tai sateesta. Allas on toiminut koko kesän hyvin ja upotettuna terassiin se on paremmin suojassa. Talveksi allas tyhjennetään ja otetaan sisälle varastoon. 

Terassin ympärille rakennettiin heinäseipäistä näkösuoja ja istutin köynnöshortensiaa terasiin eteen kiipeilemään. Heinäseipäitä on käytetty pitkin pihaa aitoina ja näkösuojina. Ajatuksena on maalata vielä syksyllä terassi heinäseipäiden sävyisiksi. Tiheä heinäseiväsaita toimii tosi hyvin näkösuojana ja siihen saa mukavasti roikkumaan juhlavalot ja lyhtyjä. 

Poreammeesta innostui moni ystäväkin ja ainakin muutama rakensi jo samanlaisen omaankin kotiin! :) Toivotaan, että vielä olisi edessä lämmin syksy ja monta hetkeä tähtitaivaan alla. 

Kommentit (2)

IraMaria

Ihana! Olen yrittänyt saada miestä innostumaan vastaavasta projektista, pitää näyttää kuvat hänelle.

Minsku

Voi kun kivalta näyttää, kuten kaikki teillä. Olet ihan käsittämättömän aikaansaava!
Mutta mistä noita heinäseipäitä olette hankkineet? Hauskemman näköinen kuin peruslauta-aita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram