Kirjoitukset avainsanalla Lastenhuone

Meillä on kaaos. Päätettiin aloitaa makuuhuoneen remontti viimetipassa ennen vauvan syntymää ja tehdä se vihdoin loppuun. Vähän jo kaduttaa ja mietityttää ehditäänkö saada valmista ennen pienen syntymää. Toisaalta ainakin motivaatiota riittää ja pinnasänky saa odottaa kasaamista siihen asti. Nämä kuvat nappasin lastenhuoneesta ennen, kun muutettiin prinsessalinnaan itsekin nukkumaan. Nyt siellä näyttää jo hieman erilaiselta! 

(Automatto saatu tuutilullaa.fi bloginäkyvyyttä vastaan.)

Oma olo on jo melkoisen raskas ja kaikki kumartelu tuntuu ihan kunnolla. Tämä Tuutilullaan automatto tuli enemmän kuin tarpeeseen, sillä tuhansien pikkulegojen kerääminen lattialta alkaa olla aikamoinen urakka. Maton saa kätevästi vedettyä nyöreillä pussiksi ja leluja tai legoja et tarvitse erikseen poimia lattialta. Lapsillekin helpompaa pitää oma huone siistinä. 

Katso lisää valokuvia lastenhuoneen seinämaalauksesta ja nukkekodista

Meidän makuuhuoneesta kaivettiin vanha puulattia esiin ja tuonne lappeeseen on tulossa samanlainen. Lattia maalataan samalla sävyllä, kun muutkin yläkerran lattiat. Lisäksi vauvalle valmistuu pieni lastenhuone nurkkaukseen. Pitäkää peukkuja, että saadaan vielä valmista ja kaaos selätettyä ennen h-hetkeä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Näitä PomPomeja tehtailtiin lasten kanssa monta. Kaapissa lojui ylimääräinen valonauha, johon kiinniteltiin lankapallot roikkumaan. (katso ohje tupsujen tekoon täältä.)  Jätettiin palloihin langat, joilla sidottiin ne kiinni valonauhaan. PomPomit pääsi koristamaan tyttären uutta prinsessasänkyä, jonka löysin facen nettikirpparilta. 

Vanha päästä vedettävä sänky oli ihan täydellinen tuonne ja kelpasi vanhimmalle prinsessalle erinomaisesti. Lasten makuuhuoneet on remontoitu vanhan talon lappeisiin ja niihin mahtuu juuri sänky, työpöytä ja muutama hylly. Keskellä lapsilla on yhteistä leikkitilaa. (katso lisää täältä.)

Luulen, että täällä nukutaan ihan oikeita prinsessan unia. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Lastenhuoneeseen on ollut pitkään suunnitteilla seinämaalaus ja syyskuussa ilmestyvän Tikkurilan lastenhuone -opas esitteen inspiroimana saatiin idea tehdä linna kaarioven ympärille. Leikkihuone on lasten yhteinen, sillä lapsilla on omat nukkumasopet leikkihuoneen lappeissa. 

Tikkurilan blogiyhteistyön merkeissä sain kutsun valita sävyt lastenhuoneeseen ja maalata sinne sopivan kalusteen. Lastenhuone on meillä aikaisemmin pastellisin sävyin maalattu ja halusinkin linnaan jotain samantapaista. Lattia on maalattu vanhanajan harmaalla ja muuten seinät on maalattu Tikkurilan vaahtokarkki -sävyllä.  Nämä linnaan valitut värit sopivat niin tytölle kuin pojallekin. 

Sävyjen valinnoissa katselin ideoita Tikkurilan sivuilta täällä. Tornit maalattiin Tikkurilan Joker-maalilla, jota suositellaan lastenhuoneeseen. Se on turvallinen ja hajuton maali, jolla on mm. Allergia- ja astmaliiton yhteistyötunnus ja Joutsenmerkki. Lopulta linnan pohjamaaliksi valikoitui hempeä Akvarelli, Y441. Pohjamaalin maalauksen jälkeen teippasin linnan tornien kuviot seinään ja ne maalattiin sävyillä Capri, Y370 sekä Lido, X445. Tornien kuivuttua maalattiin kultaiset tornit Taika Helmiäismaalilla. Lopuksi lisättiin vielä linnan torneihin viirit ja pallot sävyllä Vaahtokarkki, F336 ja lopuksi ikkunat maalattiin värillä Akvarelli, Y441.

Valmis linna herätti valtaisaa ihastusta lapsissa ja prinssi & prinsessa -leikkejä on kuulunut monta päivää leikkihuoneesta. Pikku prinssi sai lisäksi linnan teemaan sopivan kultaisen vaatekaapin ja kaapin sisäovet maalattiin sävytetyllä liitutaulumaalilla. En tiennyt aikaisemmin, että liitutaulumaalia edes saa sävytettynä ja vaikka missä väreissä. Katso tarkemmat ohjeet liitutaulumaalaukseen täältä. Maalaus hoitui helposti ja aijon varmasti maalata muitakin huonekaluja samoilla pastellisilla sävyillä. 

Vanha vaatekaappi koki kyllä melkoisen muodonmuutoksen. Nyt kaapin sisäoviin voi jättää viestejä ja kuninkaallisia piirrustuksia. Kultaisen vaatekaapin vieressä, verhotangossa tehdyllä vaaterekillä roikkuu prinsessan mekot, roolivatteet ja arkiasut somassa rivissä. Hyllyköllä on tuhat kruunua, asusteet, pinnit ja pompulat. Leikkihuone kutsuu leikkimään ja antaa mielikuvitukselle siivet. 

Tikkurila järjestää syyskuussa 21.9 Meidän Perhe -lehden kanssa lukijaillan, jonne olen myös tulossa. Tapahtumassa asijantuntijat kertovat inspiroivat vinkit ja sopivat maalit lastenhuoneeseen. Ilmottautua voit sähköpostitse 5.9 mennessä osoitteeseen: anna.ruohonen@sanoma.com. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsisi paikalle! 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tämä Alice & Fox -nukkekoti odotti remonttia muutaman kuukauden ja sateisten päivien innotamana saatiin se tapetoitua vihdoin valmiiksi. Puput pääsivät muuttamaan uuteen kotiin heti tapetoinnin jälkeen ja talossa järjestettiin juhlat. Tyttö askarteli teippitarhan suloisista teipeistä valmiiseen nukkekotiin myös viirinauhan. 

Näillä teippitarhan tapettiteipeillä ja washiteipeillä saatiin juuri oikea tunnelma nukekotiin. Ilokseni Teippitarhalla oli saatavilla myös paljon vanhan talon henkeen sopivia teippejä, kuten mt CASA Kukat (vintage) teippitapetti. Leveillä teippitapeteilla oli helppo tapetoida nukkekoti ja homma kävi nopeasti. Tavallisella washiteipillä tapetointi oli hieman hitaampaa, mutta mahdollisuuksia nukkekodin seinien kuvioimiseen on vaikka kuinka.  Katso lisää teippitapeteista täältä.

(Nukkekoti saatu Jollyroom bloginäkyvyyttä vastaan. Teippitarha teippitapetit bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Yllätyin sillä väri -ja kuosivalikoima teippitapeteilla on todella laaja ja niiden avulla voi luoda vaikka minkälaisia väri- ja kuvioyhdistelmiä. Leveyksiä on saatavilla myös paljon, mutta tämän kokoisen nukkekodin tapetoimiseen tuo 10 cm leveä oli juuri sopiva. Mikä parasta, tapetit saa helposti halutessaan vaihdettua, eikä pintaan jää mitään jälkiä. Innostuin paljon teippitapetista ja suunnitteilla on uutta projektia myös lastenhuoneen leikkikeittiöön. 

Nukkekodissa kelpaa pupujen asustella vanhan omenapuunoksan alla. Valmiissa ja tapetoidussa nukkekodissa herkuteltiin Fimo -massasta tehtyjä leivoksia, katso ohjeet niiden askarteluun täältä.  Katso lisää kuvia lastenhuoneesta täältä.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram