Kirjoitukset avainsanalla Paperiaskartelu

Pahvilaatikko voi joskus olla se kaikista suosituin lelu leikeissä, eikä sen tekemiseen vaadita paljon. Tehtiin lasten kanssa syksymmällä pahvilaatikko telkkari ja pyykinpesukone, jotka ovat olleet ahkerassa käytössä siitä lähtien. Ohje oli myös joulukuussa Meidän Perhe -lehdessä ja luettavissa täällä. Lapsilla mielikuvitus pääsee valloilleen ja omia telkkariohjelmia on ollut hauska seurata. Toinen vaihtaa välillä leikisti kaukosäätimestä "ohjelmaa".

  • Hahmottele isoon pahvilaatikkoon lyijykynällä televisioruutu ja säätimien paikat tai pyykinpesukoneen täyttöaukko.
  • Leikkaa tarvittavat aukot: televisioon ruudun paikka ja pesukoneen täyttöluukku. Parhaita työkaluja leikkaamiseen ovat hienoteräinen rautasaha tai terävä mattopuukko. Leikkuutyöt ovat aikuisen heiniä.
  • Tee säätimet joko piirtämällä tai vaikkapa pahvista leikkaamalla. Lapset voivat ideoida, koristella ja liimata säätimiä.
  • Kiinnitä televisioon antenni. Se voi olla melkein mikä tahansa rakennelma, vaikkapa piippurassi. Vain mielikuvitus on rajana.
  • Viimeistele valmis televisio tai pyykinpesukone tusseilla tai maaleilla värittämällä. Lapsille vapaat kädet!

Pahvilaatikon voi koristella ihan mielensä mukaan ja kannattaakin hyödyntää kaikki ylimääräinen kotoa löytyvä. Narunpätkästä saa vaikkapa hauskan "johdon". Katso ideoita lastenhuoneeseen täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pikkuhiljaa on aloitettu jouluvalmistelu ja lapset tykkää kovasti askarrella näitä paperitähtiä. Hauska idea on käyttää tähtiä pakettien ja kuusenkoristeena. 

Näin se käy: Taita A4-kokoinen paperi neliöksi ja leikkaa ylimääräinen osa pois. Taita paperi tämän jälkeen kulmasta kulmaan kolmioksi. Taita kolmio uudes- taan pienemmäksi kolmioksi vielä toisen, kolmannen ja neljännen kerran, kunnes taitettu paperi on kapean kolmion muotoinen. Leikkaa kolmion ylimääräinen yläkulma pois niin, että paperin reunat menevät lyhyellä sivulla tasan. Leikkaa sen jälkeen lyhyt sivu kaltevaksi niin, että yhtenäinen alataite jää ehjäksi. Leikkaa lyhyelle sivulle ohuita hapsuja. Avaa lopuksi paperi tähdeksi.

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Katso videon ensimmäinen osa täällä.

Katso ohje myös kolmiulotteiseen paperitähteen täällä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Itsetehty kortti on mukava antaa lahjan kanssa ja saada. Tämän paperikukan osaa tehdä jokainen, sillä ohje on niin yksinkertainen. Katso kuusivuotiaan video alla. 

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Leikkaa paperista kolmio. Taita se keskeltä kahtia ja avaa. Käännä kolmion sakarat ylöspäin, kohti keskikohtaa. Vedä toinen sakara toisen päälle ja liimaa se alta kiinni. Kiinnitä paperikukat korttipohjaan kiinni ja leikkaa paperista kukalle varsi. 

Ohjeen itsetehtyihin sormiväreihin löydät täältä. Ohjeen raaputettaviin arpoihin täältä

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Suloisia pääjalkaisia ja ihmishahmoja syntyy pienien taiteilijoiden voimasta tällä hetkellä urakalla. Äidit ja mummot osaavat ainakin arvostaa näitä suuria lasten piirtämiä taideteoksia. Halusin ikuistaa piirrustukset ja antaa lasten koristella äitienpäiväkorttien sijasta palapelit.  

Tarvikkeet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan.

Kokeiltiin ZIG Art and Graphic Twin marker- akvarellitusseja ja maalattiin niillä palapelin pohja. Nämä tussit sopivat myös leimailuun ja värillä voi painaa kuvioita leimasimella- videon löydät täältä.  Toki palapelin voi maalata ja koristella muillakin väreillä ja oman mielen mukaan. Valmiin palapelipohjan löysin Sinellistä. Näiden tekeminen oli lasten mielestä hauskaa ja oma palapeli oli pakko päästä jo kerran kokoamaan. 

Lisää ideoita äitienpäiväkortteihin löydät täältä. 

Kommentit (2)

Yks äiti vaan

Todella hauska ja uusi ja hauska idea äitien- tai joksikin muuksi kortiksi!

Yks äiti vaan

Todella erilainen ja kiva äitienpäivä-ja mikä vain kortti! Kiva idea.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram