Kirjoitukset avainsanalla blogiyhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Särkänniemi Oy

Päästiin syysloman alkajaisiksi vierailemaan lasten kanssa Särkänniemen uutuustapahtumassa. Karmivaan karnevaaliin sai pukeutua teemaan sopivasti ja paikan päällä osallistua Särkänniemen asukilpailuun. Asuja mietittiinkin jo pitkään etukäteen ja tapahtuma oli kovin odotettu. 

Karmiva karnevaali on saanut vaikutteita eksoottisesta karnevaalikulttuurista ja iltativolitunnelmasta. Tapahtumassa pääsi kokemaan huvilaitteet tunnelmalliseen pimeään vuodenaikaan ja ihastelemaan upeita esityksiä. Karmiva karnevaali oli sopiva myös pienille lapsille heille rajatulla alueella. 

Sisäänkäyntialueen sirkustaiteilijat olivat erityisesti lasten mieleen. Alueella näki toinen toistaan taidokkaampia akrobatia- ja jonglöörausesityksiä, jotka saivat etenkin esikoisen huokailemaan innostuksesta. Illan pimetessä Fire Ladyn tulishow oli myös hieno koko perheen mielestä. 

Pienempiä vierailioita oli ajateltu juhlassa mm. “Karkki vai kepponen?” -kierroksella. Kierros sisälsi erilaisia karkkiyllätyksiä eri puolella aluetta ja onginnan. Lapset saivat osallistua myös calavera-naamioiden askarteluun, kasvomaalaukseen ja karnevaalikulkueeseen. 

Koko huvipuisto oli valaistu ja koristeltu hienosti karnevaalin tunnelmaa sopivalla tavalla. Puisto heräsi eloon iltahämärällä ja lasten mielestä laitteissa kiertäminen pimeällä oli jännittävää. Riehakkaasta kuolleiden päivän karnevaalista vaikutteensa ammentava alue oli täynnä väriä, eksoottisia rytmejä ja koristeita. Nälän yllättäessä alueelta sai ostaa mm. Zombiepurilaisia, matolakuja ja välkkyviä hattaroita. 

7 ja 6 -vuotiaat lapset jaksoivat kiertää tapahtumassa illan hämärtymiseen asti. Vanhemmille suunnattua Zombie Zone -aluetta   ei suositeltu alle 15 vuotiaille etenkään Zombie -hyökkäysten aikaan. Kieltämättä nuo Zombiet olivat aika karmivan näköisiä, mutta tämän alueen pystyi halutessaan kiertämään kaukaa. Lasten mielestä päivä oli onnistunut ja hauska. Uskon, että tapahtuma säilyy lasten mielessä vielä pitkään ja sitä tunnelmoidaan moneen kertaan. Tapahtumaan voi osallistua joka päivä 21.10 asti. Lue lisää Karmivasta karnevaalista. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Sain Arlalta kokeiluun uutta hapatettua kermaa ja mietin mitä siitä voisi valmistaa. Tuote on yksinkertaisuudessaan suomalaista kermaa, johon on lisätty hapatetta. Täysin ilman lisäaineita, vain kermaa ja hapatetta. Hapate tuo kermaan mukavaa pirskahtelevuutta ja korostaa ruuan muiden raaka-aineiden makuja ihanasti.

Halusin tehdä tästä jotain helppoa ja varmasti hyvää. Kuulin, että hapatettu kerma sopii täydellisesti suklaan kanssa ja ajattelin kokeilla leipoa suklaamoussekakun. Kakusta tuli todella maistuva ja valmiissa kakussa maut korostivat toinen toisiaan. Koristelin valmiin kakun mustikoilla sekä tomusokerilla ja tarjoilin sen vaahdotetun hapatetun kerman kanssa. Hapatetun kerman koostumus on hieman paksumpi kuin kerman, mutta se vispautuu hyvin moussekakkuun.

Mustikkainen suklaamoussekakku

Pohja

 • 1 pkt 260 g LU Bastogne -keksejä
 • 75 g voita

Täyte

 • 200 g tummaa suklaata (50%)
 • 4 kpl kananmunaa
 • 2 dl fariinisokeria
 • 2 dl Arla Lempi Hapatettu kerma
 • 1 tl suolaa
 • mustikoita

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Painele murut irtopohjaisen kakkuvuan pohjalle ja myös osittain reunoille. Paista pohjaa n. 5 min uunin alatasolla. Sulata täytteen suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota hapatettu kerma. Nostele hapatettu kerma ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa kananmunavaahdon sekaan. Kaada täyte murupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä mielellään yön yli ja koristele tomusokerilla sekä mustikoilla. Tarjoile vispatun Arlan hapatetun kerman kanssa.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla hapatettua kermaa porkkanakakun leivontaan ja dippeihin. Kokeilinkin jo laittaa leipomisen lomassa ylijäänyt hapatettu kerma hieman vaahdotettuna päivällä tekemääni aurinkokeittoon ja yllätyin. Hapatettu kerma korosti täydellisesti keiton makua ja maistui koko perheelle. Tällaista monipuolista tuotetta on odotettu, joka käy täydellisesti niin makeaan kuin suolaiseenkin leivontaan. Lue lisää hapatetusta kermasta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö - Ipanainen

Vauvan ja kahden vanhemman lapsen kanssa on käynyt selväksi, että yksi vauvan hankinnoista on osottautunut tärkeäksi. Monesti mietin, että miten tulisimme edes toimeen ilman tätä Tulan Free-to-Grow kantoreppua. Reppu on siitä mainio, että se käy vauvalle heti vastasyntyneestä lähtien. Reppu on säädettävän paneelin ansiosta sopiva jo pienelle. Meidän vauva on saanut kulkea siinä nyt yli kuukauden verran. Joka kerta, kun vauvan nostaa reppuun, hän nukahtaa siihen tyytyväisenä tai ihmettelee hereillä ollessaan repun turvasta maailmaa.

Vaikka luimme ojeet, meillä kesti hetki ymmärtää, kuinka repun etupaneelin leveyttä säädetään vastasyntyneelle sopivaksi. Huomaa, että säätö on piilossa vyötäröhihnan takana. Kun reppu on säädetty vastasyntyneelle oikeaan kokoon, vauvan jalat mahtuvat tulemaan repun sivuista ulos. Leveys on erittäin tärkeä säätää oikeaan kokoon siksi, että lapsen on hyvä olla repussa ja asento on ergonominen. Vauvan jalkojen tulee liikkua ja ne eivät saa jäädä vyötäröhihnan alle painuksiin. Vastasyntyneen vauvan tulee olla myös niin korkealla, että kantaja ylettyy pussaamaan pienen päälakea ja seuraamaan vointia sekä hengitystä.

Vauvan kasvaessa paneelin leveyttä ja korkeutta voi säätää jopa 3 vuotiaaksi saakka. Vanhempaa lasta voi kantaa myös selkäpuolella. Repun ansiosta on helppo lähteä liikkeelle ulos ja varsinkin metsän pienillä poluilla pääsee hyvin kulkemaan vapaasti. Meillä on monenlaisia kokemuksia kantorepuista ja tässä kantorepussa on ollut parasta sen helppokäyttöisyys. On hienoa, että tämä reppu on nopeasti säädettävissä myös miehelleni, jonka kanssa käytämme reppua vuoronperään.

Tulan Free-to-Grow kantorepussa on saatavilla erilaisia kuoseja. Tämä väri ja kuosi oli meidän kummankin vanhemman suosikki. Repussa on myös irroitettava unihuppu, joka tukee lapsen päätä nukkuessa, suojaa säältä sekä antaa näkösuojaa. Hauska ja hyödyllinen yksityiskohta on myös repun edessä oleva tasku, johon saa mukaan avaimet ja vaikkapa pankkikortin. Reppu on ergonominen vauvalle ja aikuiselle, kun se on säädetty oikein ja vauvan on mukava olla siellä.

Helppo säädettävyys tulee tarpeeseen etenkin silloin, jos vauva itkee ja reppu tulee saada nopeasti puettua päälle yksin. Meidän kokemukset kantorepusta on erinomaiset ja reppu on käytössä melkein joka päivä. Ihanaa, kun kädet jää tarvittaessa touhuta vanhempien lasten kanssa ja vauva voi samalla repun uumenista tutustua ympäristöön. Samalla, kun vauva nukkuu kantorepussa, olen voinut askarrella, leipoa, lenkkeillä ja kädä lastentapahtumissa vanhempien sisarusten kanssa. Uskon, että reppu on korvaamaton apu myös tulevaisuudessa. Lue lisää Tulan Free To Grow -kantorepuista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö- Lejos 

Kesällä retkeillään ja mökkeillään paljon. Lasten myötä eväät ovat yksi tärkein osa retkeilyä. Eväiden pitää olla helppoja ottaa mukaan, herkullisia ja mielellään myös terveellisiä. Kolmen lapsen kanssa ei ole aikaa hifistellä mahdottomasti eväiden suhteen ja pingottaa ei ehdi. Reissuun on päästävä mahdollisimman helposti ja kivuttomasti tai muuten jää koko retki tekemättä. 

Tähän elämäntilanteeseen yhden vastasyntyneen ja kahden taaperon kanssa sopii hyvin Ruotsista maailmalle levinnyt lagom - elämäntapa ja ajattelumalli, jossa kaikkea on kohtuudella. Lagom tarkoittaa, että kaikkea on juuri sopivasti – ei mitään liikaa tai liian vähän. Lagom-ajattelutavan kautta etsitään tasapainoa ja tehdään asioita kohtuudella - ei stressiä, pingottamista tai ylisuorittamista. Juurikin tervetullut ajatusmalli meidän perheeseen! 

Tämän ajattelutavan ympärille on Lejos lanseerannut kanafileet, jotka ovat lisäaineettomia, runsasproteiinisia, vähärasvaisia, maukkaita, helppoja ja nopeita käyttää. Säilyke on aina helppo kuljettaa mukana piknikillä, mökillä tai veneessä. Kanafile on monipuolinen ja se soveltuu salaatteihin, pastaan, voileivän päälle, burgerin väliin, osaksi lounasta tai miltei mihin vaan.

Tärkeintä eväiden valmistelussa on, että voidaan ilman pingottamista koko perhe osallistua niiden tekemiseen. Seitsemän ja kuusivuotiaalta onnistuu hyvin alusta loppuun näiden piknikrullien ja salaatin valmistaminen yhdessä vanhempien kanssa. Muistan vielä hyvin, kuinka lapsena parhaalta maistui retkellä itse valmistetut eväät. Ja mikä siinä onkaan, että ulkona ruoka maistuu aina niin täydelliseltä? Ihan ilman stressiä ja pingottmaista- lagomisti ja helposti! Voi kumpa aina olisi kesä. 

Kanafile rullarieskat

 • 1 paketti rullarieskoja (7kpl)
 • 6 x kanafile tomaattikastikkeessa, 90g tölkki
 • 400 g Tuorejuustoa esim. chili
 • Salaatinlehtiä
 • Basilikaa tai perisljaa maun mukaan
 • Voitele rieska tuorejuustolla ja pilko väliin kanafile ja salaatit. Rullaa rieska ja leikkaa n. 4 cm paloja. 

Psst. Lejoksella on käynnissä kisa, jossa on pääpalkintona kahden hengen viikonloppu Lagomisti Helsingissä hotelli Radisson Blue Seasidessa + illallinen (viikonloppu 2 hh/2 vrk arvo noin 230€ menun arvo noin 90€). Seuraa Lagomia instassa ja tägää kaverisi, kenen kanssa haluaisit viettää viikonlopun Lagomisti Helsingissä. 

Kommentit (1)

Vierailija

Hei!

Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla. Harmillista, että kanan rintafileessä on niin runsaasti suolaa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram