Kirjoitukset avainsanalla DIY

Puntottu lampunvarjostin on suurinta sisustusmuotia. Sellaisen tekeminen itse on melkein yhtä helppoa ja nopeaa kuin valmiin valaisimen ripustaminen kattoon. Varjostimen tekoon voit käyttää melkein mitä tahansa punottua koria. 

(ohje myös Kodin Kuvalehdessä 18/2017)

Valitse korin lisäksi mieleinen johto, ripustinsarja sekä polttimo. Esimerkiksi Ikealla ja Clas Ohlsonilla on useita värejä ja malleja. Tämän ohjeen kori ja ripustinsarja on Ikeasta. Ripustinsarjan kankainen pinta sopi mielestäni hyvin punottuun koriin. 

Tee näin: Leikkaa korin pohjan keskelle reikä johtoa varten. Pujota johto reijästä, kierrä polttimo kiinni ripustimeen, ja valaisin on valmis asennettavaksi kattoon. Muista, että yhtään isommat sähkötyöt on syytä jättää ammattilaiselle. 

Katso myös ohje itsetehtyyn pitsilampunvarjostimeen. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Suihkutettavalla värillä värjäys onnistuu ilman keittämistä ja puuha onnistuu lapsiltakin. Silitys kiinnittää värin kankaaseen. Puuhaan tarvitset valkoisen puuvillaliinan sekä suihkutettavaa kangasväriä, esimerkiksi Viva Textil Desing -sprayta. 

Tarvikkeet; Sinelli. Ohje myös KK 17.8.2017

Suojaa työpiste hyvin ennen kuin aloitat. Kuvan liinaan on käytetty sekä pika- että solmuvärjäysbatiikkia. 

Solmubatiikki- Rutista pieniä "pusseja" sinne tänne kankaalle ja solmi ne narulla suppuun. Levitä liina solmuineen pöydälle ja suihkuta sille spray- väriä 15 sentin etäisyydeltä. Löysennä naruja hieman ja suihkuta uudelleen. Avaa narut kokonaan ja suihkuta halutessasi väriä vielä kerran. Anna värin kuivua ja kiinnitä väri lopuksi silittämällä. 

Pikabatiikki- Rypytä pöytäliina vapaalla kädellä alustan päällä ja ruiskuta valitsemaasi väriä. Avaa ryppyjä hieman ja ruiski toista väriä. Avaa pöytäliina kokonaan ja suihkuta halutessasi vielä kolmatta väriä. Anna liinan kuivua ja silitä lopuksi väri kiinni. 

Katso ohje hyttyskynttilään täältä.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun koulu alkoi, avaimenperille on taas käyttöä. Korujakaan ei ole koskaan liikaa tytön mielestä- ainakaan yksisarvisia! Sadepäivien askarteluna lasten kanssa on mukavaa puuhaa tehdä kutistemuovista koruja ja avaimenperiä. Niiden tekeminen on helppoa ja mallina voi käyttää esim. värityskirjan kuvia tai sanomalehden kuvia. Sain sinellistä kokeiluun näitä värikkäitä kutistemuoveja- katso lisää värivalikoimaa täältä.

(Tuotteet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Tee näin; 

Piirrä kuva kutistemuoviin. Voit käyttää kutistemuovista riippuen esim. Permanent tusseja, puuvärejä, liituja, sekä leimasinvärejä leimasimella painamiseen. (tarkista aina ostaessasi kutistemuovia, minkälaiset kynät sopivat muoviin). Leikkaa kuva irti. Muista tehdä reikä vaikkapa reijittimellä ennen uuniin laittamista. Aseta työt leivinpaperin päälle ja anna paistua uunissa 160 asteessa n.2 min. Älä säikähdä, työ käpristyy ensin ja suoristuu kunnes on valmis. Pujota valmiit korut korunauhoihin. 

Katso ohje pullonkorkkikoruihin ja painettuihin kutistemuovikoruihin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Silikonisista helmistä tehtäviä tuttinauhoja, puruleluja ja imetyskoruja on helppo tehdä itse. helmet on tehty kestävästä BPA-vapaasta silikonista ja niitä voi antaa turvallisesti vauvan pureskella. Meidän vauva söi tuttia heti synnäriltä lähtien, joten tuttinauhat on tulleet tarpeeseen. 

Tuttinauhoihin, puruleluihin ja imetyskoruihin löytyy tarvikkeet Nappikauppa Punahilkasta ja itsetehtynä yhden hinnaksi tulee n. 3-8 e riippuen korun mallista ja helmien määrästä. Itsetehdyt purulelut ja imetyskorut ovat myös hauska lahja syntyvälle vauvalle. 

(tarvikkeet saatu nappikauppa punahilkasta bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Tarvitset tuttinauhaan; Tarvikkeen päältä klikkaamalla pääset tuootteen hankintapaikkaan

10-15 kpl silikonisia helmiä

satiininyöriä

tuttirenkaan

klipsin

Tee näin; Pujota silikonihelmet haluamassasi järjestyksessä nyöriin. Solmi lopuksi toiseen päähän tuttirengas ja toiseen klipsu.  Testaa solmun pitävyyttä ja toimivuutta lujaa vetäen. 

Katso myös oma ohje imetyskorun valmistukseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram