Kirjoitukset avainsanalla Jouluaskartelu

Joulu lähestyy vauhdilla ja on tehty muutamia koristeita valmiiksi kotiin ja joulupöytään. Suolalyhtyjä askarreltiin uudestaan tänä vuonna läpinäkyviin tuikkukippoihin. Suola hurruttaa lasin muutamassa päivässä ja sitä oli hauska ja ihmeellinen seurata lasten mielestä. Uskomattoman kaunis pinta lyhtyihin tuleekin suolan ja veden avulla- katso ohje täältä.

Joulukuusen koristeet on tehty pääosin itse soodataikinasta ja paperista. Muutaman Weisten -koristeen lapset sai valita itse kaupasta. Nämä suloiset keijut ja bellerinat sopii hyvin soodataikina -koristeiden, timanttihimmeleiden ja paperisten lumihiutaleiden kanssa. Itse löysin kauniit paperista tehdyt Kotivalo -valosarjan 8e hintaan K-Citymarketista. Vähän samanlaista olin ajatellut taitella paperista itse. 

Katso ohje timanttihimmeliin täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Terveiset joulukorttipajalta. Tänä vuonna meidän joulukorteissa seikkailee porot. :) 

Porot painettiin sormenpäillä Inka Gold -kultamaalilla ja ilme viimeisteltiin lopuksi tussilla. Valmiiseen korttiin painettiin leimasimella vielä kuvio. Nämä yksinkertaiset kortit osasi lapsetkin tehdä. 

Lähetä kortin mukana itsetehty kuusenkoriste- katso ohje täältä ja täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pikkuhiljaa on aloitettu jouluvalmistelu ja lapset tykkää kovasti askarrella näitä paperitähtiä. Hauska idea on käyttää tähtiä pakettien ja kuusenkoristeena. 

Näin se käy: Taita A4-kokoinen paperi neliöksi ja leikkaa ylimääräinen osa pois. Taita paperi tämän jälkeen kulmasta kulmaan kolmioksi. Taita kolmio uudes- taan pienemmäksi kolmioksi vielä toisen, kolmannen ja neljännen kerran, kunnes taitettu paperi on kapean kolmion muotoinen. Leikkaa kolmion ylimääräinen yläkulma pois niin, että paperin reunat menevät lyhyellä sivulla tasan. Leikkaa sen jälkeen lyhyt sivu kaltevaksi niin, että yhtenäinen alataite jää ehjäksi. Leikkaa lyhyelle sivulle ohuita hapsuja. Avaa lopuksi paperi tähdeksi.

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Katso videon ensimmäinen osa täällä.

Katso ohje myös kolmiulotteiseen paperitähteen täällä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kohta saa avata taas joulukalenterin luukkuja ja tuota päivää on odotettu jo vaikka kuinka. 

Tänä vuonna laiskuus iski ja tehtiin perheen yhteinen joulukalenteri tähän Tigerin 4e valmiiseen seinäkalenteriin. Suunnitelmissa oli ommella ensin samanlainen itse, mutta tämän suloisen seinäkalenterin nähtyäni en vastustanut kiusausta. 

Näihin luukkuihin askarreltiin pieniä lappusia, jotka rullattiin kiinni. Lapuista paljastuu kaikkea perheen yhteistä tekemistä, kuten joulukarkkien tai piparkakkujen leivontaa, joulukorttien askartelua, jouluaskartelua, paperitähtien tekoa ym. Joinain päivinä lapusta paljastuu teksti- kurkkaa joulukuusen alle ja siellä odottaa pieni paketti. Ajatuksena tässä kalenterissa on, että joulu tulee laitettua yhdessä kotiin ja ajoissa ilman stressiä. :D 

Lapset saa avata perheen yhteisen kalenterin lappuset vuoronperään ja tämä kalenteri innostaa tekemään yhdessä. :) Ihan varmasti mieleinen kalenteri kaikille. Mielestäni joulun odotuksessa on juuri parasta yhdessä tekeminen ja joulun odotus, ehkä tämä kalenteri kannustaa entistä enemmän siihen. Nämä tekstit tulostin, rullasin ja teippasin washi -teipeillä. Narut kalenterissa oli valmiiksi. Laputhan voi halutessaan numeroida ja laittaa vaikkapa henkariin roikkumaan. 

Tässä muutama askarteluvinkki, jotka ainakin meidän kalenterista löytyy. Puuttuville päiville laitoin joulujuhlat, itsenäisyyspäivän menot ym. Aiheen päältä klikkaamalla pääset lukemaan tarkat ohjeet. 

Joulun odotus on alkanut. Pieni tonttu on jättänyt askartelupaperia ruokapöydälle. Askarrelkaa lumihiutaleita ikkunoihin ja koristeiksi kotiin. Myös joulupaketteihin voi tehdä kauniita koristeita paperista. 

Tuikkupaja. Talvi jäädyttää kaikki koristeet kauniiksi. Askarrelkaa kauniita huurretuikkuja joulupöydän koristeeksi. 

Joulukorttipaja kutsuu. Ruokapöydältä löydät tarvikkeet itsetehtyihin joulukortteihin. Tee niin monta joulutervehdystä kuin haluat ja lähetä ne eteenpäin rakkaille. 

Kurkkaa olohuoneen pöydälle. Tonttu on heittänyt sinne silkki ja helmimassaa ihania kuusenkoristeita varten. Katso ohje täältä. 

Piparkakkutalkoot. Katso keittiön pöydälle- sieltä löydät koristeluun ja leivontaan välineet. Tehkää piparkakkutalo valmiiksi. 

Soodataikina -koristeiden askartelua. Katso kuistin ikkunalle- siellä on valmista soodataikinaa. Tehkää lisää kuusenkoristeita. 

Hamahelmi -askartelua. Tehkää muutama joulukuusenkoriste hamahelmistä itse. 

Katso pöydälle, mitä tonttu on tällä kertaa sinne keksinyt heittää? Tänään askarrellaan soijavaha -kynttilöitä yhdessä. Mitä tuoksua sinun kynttilässäsi on? Voit auttaa tonttua ja tehdä muutaman kynttilän lahjaksi ystävillesi. 

Joulukarkit ja herkut kuuluvat jouluun. Katso keittiön pöydälle, sieltä löydät tarvikkeet joulukarkkeihin. Illalla tehdään iso satsi joulukarkkeja aattoa odottamaan.

Katso kuistille, sieltä löydät tarvikkeet jäälyhtyihin. Jäädytä joulun kauneimmat lyhdyt itse. Serveteistä saat leikattua hauskoja kuvioita lyhtyihin. 

Onko paketit jo paketoituna? Tänään voit auttaa tonttua ja paketoida yhdessä perheen kanssa kaikki lahjat tutuille. 

Tänään tehdään valmiita glögipussukoita ja illalla herkutellaan itsetehdyt glögit. 

Tehkää muutama tuoksuva huulirasva joululahjoiksi.

Saippuapaja. Saippuaa ei ole koskaan liikaa. Miltä sinun saippua tuoksuu? 

Joulusaunaan kuuluu sihisevät kylpypommit. Valmistellaan joulusaunaa varten kylpypommit yhdessä.

Toivottavasti näistä ideoista ja vinkeistä on iloa mahdollisimman monelle! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram