Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Viikonloppuna juhlittiin meillä kotona pienen pojan nimenantojuhlaa. Juhlat oli rennot, mukavat ja koska tilaa ei ole meillä kotona mitenkään mahdottomasti, rajattiin juhlat koskemaan vain sukua. Sukuakin on jo paljon ja meitä olikin täällä yli 30 hlöä. Meidän pieni sai nimekseen Edvin Leonidas. Pitkään järjesteltiin juhlia ja koristeltiin koti metsä -teemaan. Juhlien jälkeen iski haikea olo- tätä päivää oli niin pitkään odottanut ja toivonut. Onneksi muistona on monta valokuvaa. 

Söpöt tossut ja rusetin juhliin saatiin forminisandmommies ilta. Niin ihanat pienet nahkaiset mokkasiinit ja rusetti on suomalaista käsityötä. Pieniä mokkasiineja ja käsintehtyjä asusteita on verkkokaupassa vaikka kuinka. Edvin otti ensimmäiset juhlansa rauhallisesti, sylejä pienellä oli monta. 

Koristelin kakun metsäteemaan sopivaksi tytön Fleich -figuureilla, mustikanvarvuilla ja viirinauhalla. Nimen kakkuun painoin leimasimilla. Kakku oli tavallinen 10 kananmunan täytekakku. Täytteeksi kakkuun tein valkosuklaamoussen (tuorejuustoa, vispikermaa ja valkosuklaata). Kostutin kakun kondensoidulla maidolla ja vadelmamelballa. Kokosin kakun käyttäen kakkuvuokaa ja lopuksi ripottelin päälle valkosuklaarouhetta. Pöytäkoristeina oli puunoksia, käpyjä, hortensiankukkia, pihlajanmarjoja ja kynttilöitä. 

Omat kyynelkanavat sai aukeamaan Anna Puun Mestaripiirros, Lohtu ja Lainaa vain -musiikkiesitykset. Isosisko innostui myös soittamaan Ukulelellä yhden kappaleen sitten, kun suuri osa vieraista oli jo lähtenyt kotiin. Näissä kappaleissa on mielettömän kauniit sanat. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Sain Arlalta kokeiluun uutta hapatettua kermaa ja mietin mitä siitä voisi valmistaa. Tuote on yksinkertaisuudessaan suomalaista kermaa, johon on lisätty hapatetta. Täysin ilman lisäaineita, vain kermaa ja hapatetta. Hapate tuo kermaan mukavaa pirskahtelevuutta ja korostaa ruuan muiden raaka-aineiden makuja ihanasti.

Halusin tehdä tästä jotain helppoa ja varmasti hyvää. Kuulin, että hapatettu kerma sopii täydellisesti suklaan kanssa ja ajattelin kokeilla leipoa suklaamoussekakun. Kakusta tuli todella maistuva ja valmiissa kakussa maut korostivat toinen toisiaan. Koristelin valmiin kakun mustikoilla sekä tomusokerilla ja tarjoilin sen vaahdotetun hapatetun kerman kanssa. Hapatetun kerman koostumus on hieman paksumpi kuin kerman, mutta se vispautuu hyvin moussekakkuun.

Mustikkainen suklaamoussekakku

Pohja

  • 1 pkt 260 g LU Bastogne -keksejä
  • 75 g voita

Täyte

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 4 kpl kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl Arla Lempi Hapatettu kerma
  • 1 tl suolaa
  • mustikoita

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Painele murut irtopohjaisen kakkuvuan pohjalle ja myös osittain reunoille. Paista pohjaa n. 5 min uunin alatasolla. Sulata täytteen suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota hapatettu kerma. Nostele hapatettu kerma ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa kananmunavaahdon sekaan. Kaada täyte murupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä mielellään yön yli ja koristele tomusokerilla sekä mustikoilla. Tarjoile vispatun Arlan hapatetun kerman kanssa.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla hapatettua kermaa porkkanakakun leivontaan ja dippeihin. Kokeilinkin jo laittaa leipomisen lomassa ylijäänyt hapatettu kerma hieman vaahdotettuna päivällä tekemääni aurinkokeittoon ja yllätyin. Hapatettu kerma korosti täydellisesti keiton makua ja maistui koko perheelle. Tällaista monipuolista tuotetta on odotettu, joka käy täydellisesti niin makeaan kuin suolaiseenkin leivontaan. Lue lisää hapatetusta kermasta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Syksyn tullen on joka vuosi tehtävä tätä maailman parasta porkkanakakkua. Tässä kakussa yhdistyy juustokakku ja mehevä porkkanakakku täydellisesti. Valmis kakku saa suupielet hymyyn ja sokeriton syyskuu unohtuu hetkessä. Kuistilla on vielä ollut tarpeeksi aurikoisia päiviä istua iltaa ja herkutella. 

Olen kokeillut tehdä monenlaisia porkkanakakkuja, mutta tämä Kakkutaiturin resepti on ehdottomasti koko perheen suosikki. Sokeria ei ole tässä kakussa säästelty. Meidän perheen lapset osaavat pyytää tätä porkkanajuustokakkua aina uudelleen makeanhimon yllättäessä. Vaikka ei olisikaan mitään erityistä juhlaa, tätä kakkua on leivottava- katso resepti täältä. 

Kakusta tulee kätevästi pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle. Meillä juhlitaan ensi viikonloppuna pienen pojan nimiäisiä ja tätä kakkua tehdään myös noihin juhliin. Juustokakku uppoaa kauniisti porkkanakakun sisään ja valmis kakku päälystetään vielä tomusokeri ja philadelphia kuorrutteella. Melkein kaikki tätä kakkua maistavat vieraat pyytävät tämän kakun reseptin itselleen ja nopeasti se katoaakin pelliltä. 

Katso resepti myös Omar-leivoksiin

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietän syntymäpäiviäni elokuussa, juuri silloin kun mustikat ovat parhaimmillaan. Tein synttärivieraille viime viikolla valkosuklaa mustikkajuustokakun ja toisen samanlaisen kakun ystäville eilen. Nyt se on jo syöty, enkä yhtään ihmettele miksi. 

Turkkilainen jogurtti ja vaniljakastike sopii täydellisesti mustikoiden & valkosuklaan kanssa. Täytteeseen en lisännyt yhtään sokeria, sillä valkosuklaa riittää makeuttamaan kakun.

Valkosuklainen mustikkajuustokakku 

Pohja:

  • 180 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita tai margariinia

Täyte:

  • 2 dl vaniljakastiketta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 400 g turkkilaistta jogurttia
  • 200 g valkosuklaalevy
  • 2 dl mustikoita
  • 8 liivatelehteä

(halutessasi) Jogurttisydämet päälle

  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • mustikoita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli. Painele keksimurska 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy. Soseuta mustikat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 1 dl mustikkasosetta tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada mustikkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. 

Valmista kakkuun lisäksi valkoinen täyte, jolla voit marmoroida kakun pintaan sydämiä.  Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja murskattu valkosuklaa keskenään. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta lehdet kerman kanssa varovasti ja kaada seos varovasti tuorejuustoseokseen. Laita lusikalla valmista seosta kasoina kakun päälle ja vedä veitsellä sydänkuvioita kakun pinnalle.  Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele mustikanvarvuilla & mustikoilla. 

Katso myös resepti mustikkapiirakkaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram