Kirjoitukset avainsanalla vanhemmuus

Isän käden alla on hyvä olla. Voi rakkaus- tähän hetkeen ja tunnelmaan sisältyi neljä kuukautta sitten niin paljon. Elämään mahtuu muutama hetki, joita ei unohda ikinä. Tuo yllä oleva kuvan hetki on yksi niistä kaikessa aitoudessaan. 

Vastasyntyneen luottavainen katse nähdessään isänsä ensimmäisen kerran. Jos pystyisin, kantaisin kuvan rakkauden ja kiitollisuuden tunnetta ihan joka hetkessä mukanani. 

Esikoinen sanoi aamulla käpertyessään isän kainaloon, että onneksi isällä on iso syli. Syli, jonka kumpaankin kainaloon mahtuu yksi lapsi ja maha, jonka päällä vauva rauhoittuu. Ja äiti, joka saa isin pusut. Ihminen tarvitsee toista ihmistä ja syliä johon käpertyä- jo ensimmäisestä hengenvedostaan lähtien. 

Yksin ei tarvitse pärjätä. Toivon, että lapseni muistaisivat sen aina ja uskaltaisivat pyytää apua tarvittaessa. Onnea kaikille isille, varaisille ja papoille. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tasan vuosi sitten, tämä pieni oli vasta haalea merkki raskaustestissä. Epäuskoisena katsoin testiä kädet täristen. Itku siinä pääsi. Onnen kyyneleet. 

Niin monta vuotta odotettu ihme antoi pienen lupauksen itsestään. Ja siinä se nyt makoilee. Katselee suurilla nappisilmillään meitä ja jokeltelee ensimmäisiä äänteitä. Nauraa käkättää ja potkii pienillä jaloillaan vimmatusti eteenpäin. Tutkii maailmaa ja katselee tarkkana kaikkea ympärillä tapahtuvaa.

Rakastaa sisaruksiaan ja niiden leikkien seuraamista. On oppinut kiljumaan ja kääntymään. Hulinoi joskus öisin ja pitää meitä aikuisia hereillä. Osaa hyvin käskeä vanhempiaan erilaisilla äänensävyillä. Nautiii varvashieronnasta ja hemmottelusta sohvalla, sillä isin ja äidin sylissä on paras paikka. Näyttää niin syötävän suloiselta, että jo tunnin ero saa väsyneenkin äidin kiljumaan ikävästä. 

Tänään meillä on neljä kuukautta yhteistä matkaa takana ja toivottavasti monen monta kuukautta vielä edessä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

"Sitä se onni on, ettei hetkeen katso taakseen, eikä eteen." Näin kolmannen lapsen kohdalla sitä nauttii erityisellä tavalla jokaisesta hetkestä. Katsomatta taakseen ja murehtimatta tulevaa. Koittaa purkittaa ne pienetkin onnenhippuset muistoihin talteen. Sillä tietää, että pian koittaa taas erilainen aika ja tulee uudet jutut. 

Syyslomalla saatiin nauttia koko perheen voimin hitaista aamuista. Kumpa sitä saisi purkitettua kaiken näistä hetkistä kirjojen ja valokuvien väliin. Voisi palata koska vain tuoksuttelemaan maidontuoksuista silkkistä vauvan tukkaa ja koskettaa pieniä sormia. Nyt jo tuo pieni kannattelee päätään reippaasti, tekee kääntymisharjoituksia ja harjoittelee äänteitä. Tuossa lattialla maatessa siskon kanssa on hyvä olla. Kaikki tapahtuu ensimmäistä kertaa ja sen kasvun seuraaminen on ihmeellistä myös sisarusten mielestä. Oot niin ihana- kirjan väliin olen tallentanut pienen tärkeimmät hetket. 

Saatiin hakea syyslomalla nämä Laura Schneiderin valokuvaamat kuvatuotteet potista. Pieniä tärkeitä juttuja, joita katsellessa pääsee aika lähelle näitä ensihetkiä. Suloinen avain -muistikortti kätkee sisälleen kaikki vastasyntyneestä otetut valokuvat slideshown muodossa. Kauniit puutaulut pääsee rappukäytävään lasten muiden valokuvien joukkoon. Katso lisää meidän kokemuksesta vastasyntyneen valokuvauksesta.

Oot niin ihana -kirjan kansion sisään mahtuu valokuvien lisäksi myös pieniä muistoja. Sinne tallennetaan ainakin nimiäisjuhlien rusetti, tossut, tuttinauha ja muutama tärkeä lelu. Katso ohje tuttinauhan -valmistukseen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän vauva täytti tiistaina 10 viikkoa ja tuntuu, että aika menee hurjaa vauhtia. Heinäkuusta on jo tovi, mutta vauvakuplasta en tahdo lähteä vieläkään pois. Kun vanhemmat lapset lähtee kouluun, saadaan nauttia vauvan kanssa hitaista aamuista. Ensimmäiset pienet vaatteet jouduin pakkaamaan jo pois. Iso osa niistä oli laitettava kuitenkin talteen tunnearvon vuoksi. Jonkinlainen rytmi alkaa jo löytyä ja muutama arjen pelastaja on meillä ahkerassa käytössä kantorepun lisäksi. Lue lisää meidän kokemuksia Tulan Free-to-grow kantorepusta

Esikoisen aikana seitsemän vuotta sitten olisin kaivannut tällaista samanlaista kapalopussia. Tämä Swaddle Up- kapalopussi oli meillä jo sairaalassa mukana. Pussi sai siellä paljon ihastusta. Vastasyntynyt oli niin kätevä sujauttaa kapalopussiin ja vauva tuntui nauttivan pussin lämmössä. Kotiin tullessa jatkettiin kapalopussin käyttöä öisin ja nykyisin, kun vauvan illalla laittaa pussiin, silmät alkavat jo painua kiinni. Lisäksi Baby Noise -kohina taustalla on tullut osaksi vauvan iltarutiineja. 

Kapalopussi estää säpsähtämisestä johtuvan heräämisen hyvin ja tuo turvaa vauvalle. Kapalointi auttaa vauvaa nukahtamaan ja pysymään unessa. Swaddle Up -kapalopussin siivet antavat vauvalle mahdollisuuden rauhoittaa itse itsensä takaisin uneen viemällä käden suuhun tai silittämällä hellästi poskea.  

Swaddle Up -kapalopusseja on saatavilla erikokoisia.  Meidän vauvalle on mennyt vielä M-koon pussit, mutta juuri ennen kun hän alkaa kääntymään siirrytään seuraavaan, jotta vauvan kädet ovat vapaana kääntyessä. 50/50 unipussista saa joko yhden tai kummatkin kädet vapaaksi vetoketjujen avulla. On helpottavaa tietää, että tututsta kapalopussista ei vauvan tarvitse luopua heti kokonaan. Tällä varmistetaan, ettei tuttuun unirutiiniin tule liikaa häiriöitä. Vaan askel askeleelta kapaloinnista siirrytään pois "itsenäiseen uneen".  Lue lisää kapalopusseista

(Kapalopussi ja ensipeittosetti saatu bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Makuupussina vauvalla on Baby Wallabyn -ensipeittosetti. Vauvan pinnasänky on meidän sängyn vieressä niin, että siitä on yksi laita pois. Öisin nostan (tai vedän) vauvan viereeni syömään ilman, että vauvaa tarvitsee ottaa peitteistä pois. Omaan uneen auttaa myös se, ettei öisin tarvitse lähteä nostamaan vauvaa kauempaa pinnasängystä pois, vaan voi puoliunessa vetää vain vauvan kainaloon syömään. Koska vauva on kapalopussin ja peitteiden sisällä, sama lämpö pysyy kun vauva syö, eikä pientä tarvitse nukuttaa uudelleen uneen syömisen jälkeen. Lue lisää ensipeittosetistä. Pieniä arjen helpottajia, mutta niin hyödyllisiä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram