Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Vietän syntymäpäiviäni elokuussa, juuri silloin kun mustikat ovat parhaimmillaan. Tein synttärivieraille viime viikolla valkosuklaa mustikkajuustokakun ja toisen samanlaisen kakun ystäville eilen. Nyt se on jo syöty, enkä yhtään ihmettele miksi. 

Turkkilainen jogurtti ja vaniljakastike sopii täydellisesti mustikoiden & valkosuklaan kanssa. Täytteeseen en lisännyt yhtään sokeria, sillä valkosuklaa riittää makeuttamaan kakun.

Valkosuklainen mustikkajuustokakku 

Pohja:

  • 180 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita tai margariinia

Täyte:

  • 2 dl vaniljakastiketta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 400 g turkkilaistta jogurttia
  • 200 g valkosuklaalevy
  • 2 dl mustikoita
  • 8 liivatelehteä

(halutessasi) Jogurttisydämet päälle

  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • mustikoita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli. Painele keksimurska 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy. Soseuta mustikat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 1 dl mustikkasosetta tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada mustikkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. 

Valmista kakkuun lisäksi valkoinen täyte, jolla voit marmoroida kakun pintaan sydämiä.  Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja murskattu valkosuklaa keskenään. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta lehdet kerman kanssa varovasti ja kaada seos varovasti tuorejuustoseokseen. Laita lusikalla valmista seosta kasoina kakun päälle ja vedä veitsellä sydänkuvioita kakun pinnalle.  Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele mustikanvarvuilla & mustikoilla. 

Katso myös resepti mustikkapiirakkaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö- Lejos 

Kesällä retkeillään ja mökkeillään paljon. Lasten myötä eväät ovat yksi tärkein osa retkeilyä. Eväiden pitää olla helppoja ottaa mukaan, herkullisia ja mielellään myös terveellisiä. Kolmen lapsen kanssa ei ole aikaa hifistellä mahdottomasti eväiden suhteen ja pingottaa ei ehdi. Reissuun on päästävä mahdollisimman helposti ja kivuttomasti tai muuten jää koko retki tekemättä. 

Tähän elämäntilanteeseen yhden vastasyntyneen ja kahden taaperon kanssa sopii hyvin Ruotsista maailmalle levinnyt lagom - elämäntapa ja ajattelumalli, jossa kaikkea on kohtuudella. Lagom tarkoittaa, että kaikkea on juuri sopivasti – ei mitään liikaa tai liian vähän. Lagom-ajattelutavan kautta etsitään tasapainoa ja tehdään asioita kohtuudella - ei stressiä, pingottamista tai ylisuorittamista. Juurikin tervetullut ajatusmalli meidän perheeseen! 

Tämän ajattelutavan ympärille on Lejos lanseerannut kanafileet, jotka ovat lisäaineettomia, runsasproteiinisia, vähärasvaisia, maukkaita, helppoja ja nopeita käyttää. Säilyke on aina helppo kuljettaa mukana piknikillä, mökillä tai veneessä. Kanafile on monipuolinen ja se soveltuu salaatteihin, pastaan, voileivän päälle, burgerin väliin, osaksi lounasta tai miltei mihin vaan.

Tärkeintä eväiden valmistelussa on, että voidaan ilman pingottamista koko perhe osallistua niiden tekemiseen. Seitsemän ja kuusivuotiaalta onnistuu hyvin alusta loppuun näiden piknikrullien ja salaatin valmistaminen yhdessä vanhempien kanssa. Muistan vielä hyvin, kuinka lapsena parhaalta maistui retkellä itse valmistetut eväät. Ja mikä siinä onkaan, että ulkona ruoka maistuu aina niin täydelliseltä? Ihan ilman stressiä ja pingottmaista- lagomisti ja helposti! Voi kumpa aina olisi kesä. 

Kanafile rullarieskat

  • 1 paketti rullarieskoja (7kpl)
  • 6 x kanafile tomaattikastikkeessa, 90g tölkki
  • 400 g Tuorejuustoa esim. chili
  • Salaatinlehtiä
  • Basilikaa tai perisljaa maun mukaan
  • Voitele rieska tuorejuustolla ja pilko väliin kanafile ja salaatit. Rullaa rieska ja leikkaa n. 4 cm paloja. 

Psst. Lejoksella on käynnissä kisa, jossa on pääpalkintona kahden hengen viikonloppu Lagomisti Helsingissä hotelli Radisson Blue Seasidessa + illallinen (viikonloppu 2 hh/2 vrk arvo noin 230€ menun arvo noin 90€). Seuraa Lagomia instassa ja tägää kaverisi, kenen kanssa haluaisit viettää viikonlopun Lagomisti Helsingissä. 

Kommentit (1)

Vierailija

Hei!

Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla. Harmillista, että kanan rintafileessä on niin runsaasti suolaa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä oli pakastimessa vielä viimekesän marjoja, jotka koitan saada syötyä ennen uuden sadon kypsymistä. Kesällä kuuluu herkutella jäätelöä. Jatkuvan sokerihumalan välttämiseksi on ihan hyvä, että pakastimesta löytyy terveellisempiäkin välipaloja. Näitä banaaniherukka jäätelöitä voi herkutella ja antaa lasten herkutella huolella, sillä näihin ei ole lisätty lainkaan ylimääräistä sokeria. 

Herukkajäätelö n. 1l 

Pilko 5 banaania lohkoiksi ja jäädytä pakastimessa muutama tunti. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella jäiset banaanilohkot ja n.3 dl marjoja. Jäädytä seos pakastimessa kokonaisessa 1 l kulhossa tai kaada massa pieniin mehujäämuotteihin. Näihin ohjeen mehujäihin upotin hieman tavallista enemmän marjoja. Seoksesta tulee pehmeämpää ja jäätelömäisempää riippuen banaanin määrästä- katso lisää kuvia täältä

Katso myös resepti raparperisorbettiin ja minttu-suklaajäätelöön

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikolla aurinko helli ja juhlittiin miehen synttäreitä ulkona. Suklaan, kinuskin ja suolapähkinän ystävälle ei mikään muu kakku ole täydellisempi! Resepti löytyi uudesta Kodin Kuvalehden -juhlat numerosta ja jo kuvan näkeminen sai haukkomaan henkeä. Eikä turhaan, sillä pienen palan jälekeen olisin voinut syödä koko kakun! 

Tuossa KK:n Juhlat -numerossa oli 44 huippureseptiä, joista ihan varmasti kokeillaan vielä monia muitakin. Lisäksi sain paljon vinkkejä juhlien järjestämiseen ja uusia ideoita koristeluun! 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram