Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Omenaa on riittänyt tänä vuonna. Omenasta on tehty maisemakahvilan piirakkaa, omenajuustokakkua, sharlotkaa ja hilloa. Viikonloppuna leivottiin vielä omenavohveleita. Omena teki vohveleista ihanan kuohkeita. Ripaus kardemummaa ja kanelia sopi omenavohveleihin täydellisesti- tällä reseptillä ei voi epäonnistua. Koska meillä leivotaan niin usein vohveleita, olen hankkinut tuplavohveliraudan. Raudalla paistaa nopeasti vohvelit isommallekin porukalle.

Omenavohvelit

5 dl vehnäjauho
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 raastettua omenaa
1/2 dl sulatettua voita

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito sekä kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi ja raastetut omenat. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile omenahillon ja kermavaahdon kanssa.

Omenahillo

Tulosta KK:n sivuilta hauskat etiketit. Näitä kauniita etikettejähän voi käyttää myös muihin askarteluihin tai vaikkapa lahjojen koristeluun.

omenahillo

1 kg omenoita
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
(halutessasi) 1 tl inkivääriraastetta

Kiehuta vesi ja sokeri, sekä paloittele pestyt omenat (meidän omput soseutui hyvin kuorineen). Laita mausteet kiehuvaan veteen, sekä omenanlohkot. Keitä kunnes seos soseutuu. Survo sauvasekoittimella sileäksi ja purkita desinfioituihin purkkeihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omenasato on tänä vuonna valtava. Sadosta on jo tehty Huvikummun -omenapiirakkaa, hilloa ja mehua. Tämä iso omenapuuvanhus on antanut omenoita yli omien tarpeiden. Puun sato on riittänyt meidän perheen lisäksi jo neljälle muulle ja vieläkin on lisää tulossa.

Tänä vuonna kokeiltiin leipoa venäläinen omenakakku. Omenakakku oli aivan mielettömän mehevä ja herkullinen jäätelön kanssa. Omenoita ei tässä kakussa tarvitse säästellä ja taikina sitoo kakun omenat yhteen. Kakku oli ihanan helppo tehdä lasten kanssa. Tämän kakun resepti oli otettava talteen ja varmasti tehdään sitä vielä monta kertaa uudelleen.

Alkuperäinen ohje- Soppa.fi

Omenakakku Sharlotka

Ainekset

  • 5 kpl Granny Smith-omenaa (tai reilusti kotimaisia hapokkaita omenoita, meillä n.15 kpl)
  • 3 kananmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • kanelia
  • tomusokeria

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka kevyesti. Voitele myös leivinpaperiarkki ja liimaa se vuoan pohjalle ja reunoille. Pese ja leikkaa omenat paloiksi siemenkotaa myötäillen. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vuokaan. Omenoita on vuoassa riittävästi, kun ne täyttävät vuoasta noin puolet. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Levitä paksu taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle kanelia ja tomusokeria. Vinkki! Tarjoa kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös resepti maisemakahvilan -piirakkaan.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Aina välillä on ihana tehdä herkkuja ilman sokeria, jotka ovat myös perheen pienimmän mieleen. Nämä kookosmehujäät ovat olleet tämän kesän hitti mustaherukkajäätelön lisäksi. Tätä jäätelöä voi huoletta herkutella vaikka joka päivä. Jäätelöt valmistaa nopeasti muutamasta raaka-aineesta. Kookosmaidon lisäksi olen käyttänyt jäätelöissä vadelmia tai vaikka mustikoita. Valmiit jäätelöt eivät ole kauaa säilyneet pakkasessa.

Kookosjäätelö

  • 400 ml kookosmaitoa (jääkapissa jäähdytettyä)
  • 3 jäädytettyä banaania
  • 1 dl vadelmia tai muita kauden marjoja

Lohko banaanit ja jäädytä pakkasessa niin, ettei ne juutu toisiinsa kiinni.  Soseuta jäädytetyn banaanit tehosekottimessa. Vatkaa joukkoon kylmä kookosmaito. Lisää n. 0,5 dl marjoja. Jaa seos muotteihin- upota muotteihin lopuksi loput marjat.

Katso myös resepti herukkajäätelöön. Täällä suunnataan pienelle kesälomareissulle Ruotsiin. Meidän reissua voit seurata Huvikumpu -instagramista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Raparperipaistosta oli tehtävä aina lapsena ja sitä herkuteltiin jäätelön kanssa. Jos makeanhimo yllättää yhtäkkiä- tämän superhelpon paistoksen tekee muutamassa minuutissa. Jos kaapissa ei ole fariinisokeria, sen voi hyvin korvata tavallisellakin. Mutta fariinisokeri tekee ihanan toffeisen pinnan paistokselle. Osan kaurahiutaleista voi hyvin korvata myös jauhoilla.

Raparperipaistos

  • n. 500 g (5-7 raparperinvartta pilkottuna)
  • n. 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia

pinnalle

  • 100 g voita lohkoina

Kuori ja pilko raparperit. Lado raparperit piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle sokerit, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita seos. Laita seoksen päälle voilohkareet. Paista uunissa 200 asteessa n. 1 h.

Katso resepti Dumle -jäätelöön.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012