Perinteinen tiikerikakku on tehnyt uuden tulon meidän kahvipöytään lasten myötä. Kakkua toivotaan usein ja perinteisellä reseptillä tehty kakku katoaa varsin nopeasti lautasilta.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/dsc00013_1.jpg?itok=zN5Bw1zw)
Vanhanajan Tiikerikakku
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilijasokeria
- 1 dl kermaa
- 3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos voi/sokeri vaahdon sekaan vuoronperän kananmunien ja kerman kanssa. Mausta kaakaojauheella 1/3 kakkutaikinasta. Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan, lisää väliin tumma taikina ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Paista 150 asteessa n.50-60 min.
Reseptin perinteiseen mustikkapiirakkaan löydät täältä.
