
Suloisissa marenkikakuissa maistuu kesän maut ja ihana minttu-suklaa vaahto. Marenkikakun pikkuiset pohjat voi tehdä jo viikkoa ennen juhlia, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. Uudet mansikat ja syötävät kukat toimivat herkullisen kakun koristeina. Täytteeksi valittiin valion uusi minttu-suklaa rahka ja valkosuklaamuru.
Pienet marenkikakut n. 10 kpl
- 5 valkuaista
- 3 dl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri kokoajan vatkaten. Kun vaahto on kiiltävää, lisää joukkoon sitruunamehu. Sekoita perunajauhot ja kaakaojauhe keskenään ja sekoita seos vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
Piirrä leivinpaperille mukin pohjalla pyöreitä ympyröitä, öljyä ympyrät kevyesti. Nostele vaahto piirrettyihin ympyröihin ja paista uunin alatasolla 120 -asteessa noin 1 1/2 h. Kun pohja on kevyt ja rapea, se on valmis.
Minttu-suklaa vaahto
- 2 dl minttu-suklaa rahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- marjoja ja hedelmiä maun mukaan
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää minttu-suklaa rahka kerman joukkoon. Murustele valkosuklaa ja sekoita vaahdon joukkoon, jätä hieman suklaamurua myös kakkujen koristeluun. Täytä kakku vaahdolla ja marjoilla. Koristele mansikoilla, orvokeilla ja mintunlehdillä.
Reseptin isoon marenkikakkuun löydät täältä.