
Nokkosletut maistuvat kesällä kuusenkerkkäsiirapin ja mansikoiden kanssa. Nokkosen lempeä maku korvaa hyvin pinaatin ja niiden löytäminen luonnosta on nyt helppoa. Nokkosenlehtiä voi kuivattaa myös talven varalle ja käyttää lettutaikinan sekaan. Tähän reseptiin käytettiin 3 dl hienonnettuja tuoreita nokkosenlehtiä, jotka kiehautettiin kevyesti.
Nokkosletut
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja tai spelttiä
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 3 dl hienonnenttuja nokkosia
- 1 rkl öljyä
Sekoita kananmunien kanssa puolet maidosta ja jauhot. Lisää sitten loput maidosta, kevyesti kiehautetut nokkoset, suola, sokeri ja öljy. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista letut paistinpannulla öljytilkan kanssa.
Katso resepti kuusenkerkkäsiirappiin täältä.