
Itsetehty toffee on parasta. Varsinkin, jos se on sopivasti pehmeää ja maustettu vaniljalla. Tämä helppo resepti on muodostunut monen kokeilun ja epäonnistumisen myötä. Silikoniset pikkumuotit toimii parhaiten, kun sipaisee niihin hieman ruokaöljyä ennen kuuman toffeen kaatamista. Tämä resepti on myös todella yksinkertainen tehdä ja makeanhimo on taatusti täytetty jo muutaman palan jälkeen!
Vaniljatoffee
- 5 dl kuohukermaa
- 3 dl sokeria
- 1,5 dl tummaa siirappia
- 2 tl vaniljauutetta
- 70 g voita
Kuumenna ja sekoita yhteen kaikki täytteet kattilassa. Anna seoksen kiehua kunnolla poreillen n.30-35 min. Sekoita seosta välillä ja tarkkaile, jotta seos ei pääse tarttumaan pohjaan. Kokeile onko toffee valmista keittoajan lopuksi tipauttamalla seosta kylmään veteen pieni määrä ja anna jäähtyä hetken. Jos seos jähmettyy vedessä niin, että sitä voi muotoilla käsissä, on toffeeseos valmista. Kaada seos ruokaöljyllä voideltuihin silikonimuottivuokiin tai yhteen korkeareunaiseen ja leivinpaperilla vuorattuun peltiin. Anna jähmettyä viileässä.
Katso resepti myös itsetehtyyn fudgeen täältä ja omar -rockyroadiin täältä.
Näitä täytyykin joku kerta kokeilla! Kiitos vinkistä. ?
Hei!
Mistä nuo pakkaukset makeisille on hankittu? Yritin etsiä mutta en netistä löytänyt.. Kiitos jo etukäteen!
T. Jenna
Näyttää enemmän kinuskilta tai krokantilta, kun keittoaoka on noin pitkä. Toffeeseen riittää 5-10 min.