
Maukkaiden vadelmien innoittamana leivottiin ekaluokkalaisen kanssa kääretorttu. Tyttö halusi leipoa ja koristella kääretortun ihan itse ja tämä oli sopivan helppo sekä nopea tehdä. Kinuski ja vadelmat sopivat hyvin yhteen ja valmis kääretorttu katosi nopeasti parempiin suihin. Piha on täynnä toinen toistaan parempia marjoja leivontaan ja tähän kääretorttuun sopii vadelmien tilalle vaikkapa myös punaviinimarjat.
Kääretorttupohja
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n.10 min. Kumoa paistettu pohja sokerilla vuoratulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä.
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 400 g rahkaa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- kinuskikastiketta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää seokseen rahka ja sokerit. Levitä jäähtyneen pohjan päälle valmista kinuskikastiketta haluamasi määrä. Levitä myös puolet kermaseoksesta kääretorttupohjan päälle. Kääri torttu rullaksi leivinpaperin avulla. Koristele torttu vadelmilla, Omar -karkeilla ja kermaseoksella. Pyörittele halutessasi Omar -karkeista ruusuja.
Koristeluun
- Omar -karkkeja murusina
- Vadelmia tai marjoja
Katso ohje Omar-ruusujen valmistukseen.