Raparperipaistosta oli tehtävä aina lapsena ja sitä herkuteltiin jäätelön kanssa. Jos makeanhimo yllättää yhtäkkiä- tämän superhelpon paistoksen tekee muutamassa minuutissa. Jos kaapissa ei ole fariinisokeria, sen voi hyvin korvata tavallisellakin. Mutta fariinisokeri tekee ihanan toffeisen pinnan paistokselle. Osan kaurahiutaleista voi hyvin korvata myös jauhoilla.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/dsc_1746.jpg?itok=POc4XruF)
Raparperipaistos
- n. 500 g (5-7 raparperinvartta pilkottuna)
- n. 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
pinnalle
- 100 g voita lohkoina
Kuori ja pilko raparperit. Lado raparperit piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle sokerit, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita seos. Laita seoksen päälle voilohkareet. Paista uunissa 200 asteessa n. 1 h.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/dsc_1754_1.jpg?itok=K3dUIJ7X)
Katso resepti Dumle -jäätelöön.
