
Juhlittiin esikoisen syntymäpäiviä viikonloppuna ja sankarin toive synttäreilleen on yleensä porkkanakakku. Tehtiin tällä kertaa porkkanakakun tilalle pieniä muffineita. Ajatuksena oli tehdä sokerimassasta pupuille korvat, mutta niitä oli todella hidas väkertää. Onneksi isoista sydänvaahtokarkeista saatiin tehtyä korvat tosi nopeasti. Muffinit on helppo tehdä yhdessä lasten kanssa alusta loppuun. Muffinien paistamisen jälkeen harjoiteltiin yhdessä erilaisia pursotuksia kuorrutteesta.
Porkkanakakkumuffinit (n.25-30 kpl pieniä muffineita tai n.10 kpl isoja muffineita.)
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 100 g margariinia
- 0,5 dl turkkilaista jogurttia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1,5 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus
- 50 g voita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2,5 dl tomusokeria
Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja jogurtti vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. Lisää kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Lusikoi taikinaa puoleenväliin muffinipeltiin aseteltuihin vuokiin ja paista n. 10-12 minuuttia 170 asteessa. Kun muffinit ovat kohonneet ja saaneet väriä, niin ota ne uunista pois. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan. Jäähdytä muffinit ja kuorruta ne pursottamalla. Leikkaa korvat isoista sydänvaahtokarkeista ja upota ne kuorrutteeseen.
Kokeiltiin myös ruusupursotuksia muffineille. Katso resepti porkkanajuustokakkuun.