Kirjoitukset avainsanalla Leivonnaiset

Edellisestä Salted Caramel -piirakasta hullaantuneena kokeiltiin vähän samanlaista herkkua, mutta pienillä lisäyksillä. Tähän kakkuun laitettiin meidän kaksi suosikkia. Kakussa yhdistyy suussasulavat browniesit ja juustokakku. 

Browniestäyte

  • 300 g tummaa leivontasuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3.5 dl erikoisvehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 rkl margariinia

Ohjeet

Voitele n. 20 cm x 30 cm kakkuvuoka. Sulata rasva ja tumma suklaa kattilassa sekoittaen. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-voisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne nostellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Sekoita juusto, sokeri ja kananmunat. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee veitsellä marmorointikuvio taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. 

Katso myös resepti porkkanajuustokakkuun.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Käytetään meidän perheessä viikottain Prisman Kauppakassi -palvelua. Palvelu on ollut meidän arjen pelastus ja osottautunut toimivaksi. Leivotaan ja laitetaan ruokaa niin paljon, että monesti jo erikoistuotteiden hakemiseen kaupasta menisi ikuisuus. Kolmen lapsen kanssa ei houkuta lähteä kauppoihin kiertämään ja oman aikanikin käytän mieluummin johonkin muuhun. Palveluun voi helposti tallentaa viikon "perusruoka ostokset" ja sitten vain lisäillä ne erikoisemmat tuotteet.

Arkikäytön lisäksi kauppakassi on pelastanut monta hetkeä matkoilta tultaessa kotiin. Esimerkiksi ennen synnäriltä lähtemistä tilattiin ruokakassit valmiiksi ja matkalla kotiin haettiin ne mukaan. Katselen paljon reseptejä palvelun kautta ja monta arkiruokaa sekä herkkua ollaankin tuolta jo kokeiltu. Viimeksi silmiini osui tämä Salted Caramel -piirakka, joka oli ehdottomasti yksi koko perheen suosikeista. Tätä tehdään ihan varmasti vielä uudelleen. Makean ja suolaisen liitto teki piirakasta täydellisen. Keitettiin kinuskia ehkä hieman kauemmin kuin ohjeessa, joten siitä tuli paksumpaa. Maidon tilalla käytin uutta Arlan hapatettua kermaa pohjassa ja kuorrutteessa. Hapatettua kermaa kokeilin edellisen kerran suklaamoussekakun -ohjeessa. Tässäkin reseptissä hapatettu kerma korosti mukavasti suklaan makua. 

Pohja

  • 175 g margariinia 
  • 175 g tummaa suklaata 
  • 4 kananmunaa 
  • 4,5 dl sokeria 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta 
  • 0,75 dl (3/4 dl) kaakaojauhoa 
  • 1 rkl leivinjauhetta 
  • 1 dl Arlan Lempi hapatettua kermaa tai maitoa

Täyte

  • 2 dl fariinisokeria 
  • 2 dl Arlan Lempi hapatettua kermaa tai kuohukermaa
  • 25 g voita 
  • 0,5 tl suolaa

lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja suklaa kattilassa tai mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Sekoita jauhot, kaakaojauhot sekä leivinjauhe. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Koristele suklaaströsseleillä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.

Katso ohje myös mustikkapiirakkaan.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Syksyn tullen on joka vuosi tehtävä tätä maailman parasta porkkanakakkua. Tässä kakussa yhdistyy juustokakku ja mehevä porkkanakakku täydellisesti. Valmis kakku saa suupielet hymyyn ja sokeriton syyskuu unohtuu hetkessä. Kuistilla on vielä ollut tarpeeksi aurikoisia päiviä istua iltaa ja herkutella. 

Olen kokeillut tehdä monenlaisia porkkanakakkuja, mutta tämä Kakkutaiturin resepti on ehdottomasti koko perheen suosikki. Sokeria ei ole tässä kakussa säästelty. Meidän perheen lapset osaavat pyytää tätä porkkanajuustokakkua aina uudelleen makeanhimon yllättäessä. Vaikka ei olisikaan mitään erityistä juhlaa, tätä kakkua on leivottava- katso resepti täältä. 

Kakusta tulee kätevästi pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle. Meillä juhlitaan ensi viikonloppuna pienen pojan nimiäisiä ja tätä kakkua tehdään myös noihin juhliin. Juustokakku uppoaa kauniisti porkkanakakun sisään ja valmis kakku päälystetään vielä tomusokeri ja philadelphia kuorrutteella. Melkein kaikki tätä kakkua maistavat vieraat pyytävät tämän kakun reseptin itselleen ja nopeasti se katoaakin pelliltä. 

Katso resepti myös Omar-leivoksiin

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Maukkaiden vadelmien innoittamana leivottiin ekaluokkalaisen kanssa kääretorttu. Tyttö halusi leipoa ja koristella kääretortun ihan itse ja tämä oli sopivan helppo sekä nopea tehdä. Kinuski ja vadelmat sopivat hyvin yhteen ja valmis kääretorttu katosi nopeasti parempiin suihin. Piha on täynnä toinen toistaan parempia marjoja leivontaan ja tähän kääretorttuun sopii vadelmien tilalle vaikkapa myös punaviinimarjat. 

Kääretorttupohja

  • 4 munaa 
  • 1 ½ dl sokeria 
  • ¾ dl perunajauhoja 
  • ¾ dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n.10 min. Kumoa paistettu pohja sokerilla vuoratulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä. 

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa 
  • 400 g rahkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • kinuskikastiketta

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää seokseen rahka ja sokerit. Levitä jäähtyneen pohjan päälle valmista kinuskikastiketta haluamasi määrä. Levitä myös puolet kermaseoksesta kääretorttupohjan päälle. Kääri torttu rullaksi leivinpaperin avulla. Koristele torttu vadelmilla, Omar -karkeilla ja kermaseoksella. Pyörittele halutessasi Omar -karkeista ruusuja. 

Koristeluun

  • Omar -karkkeja murusina
  • Vadelmia tai marjoja

Katso ohje Omar-ruusujen valmistukseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram