Kirjoitukset avainsanalla ompelu

Tyttö ilmoitti muutama päivä sitten, että haluaa olla virpomispäivänä pääsiäispupu. Surautin ompelukoneella pupunkorvat ja käytin vanhat hiuspannat pupunkorvien pohjana. Luulen, että monessa muusakin perheessä voisi olla pupunkorville tilausta, joten tässä ohjeet. Näiden tekemiseen menee vain muutama tovi ja ompelussa voi hyödyntää vanhat kankaanpalat ja hiuspannat. 

Tarvitset: 

 • Valmiin hiuspannan
 • Metallilankaa
 • Kangasta

Taittele kangas kaksinkerroin ja leikkaa n.48cmx8cm suikale. Kiinnitä kangas nuppineuloilla vuorikangas ylöspäin. Taita kangas sekä leveys että pituus suunnassa. Leikkaa pupunkorvien kärjet. Ompele korvat kiinni suoralla ja lopuksi siksakilla. Muista jättää keskelle n.5cm aukko kääntämistä ja rautalangan pujottamista varten. Käännä korvat oikeinpäin, mittaa rautalangasta sopiva pala ja pujottele se korvien sisälle, teippaa rautalangan kärjet kiinni toisiinsa. Taittele korvat pannan ympärille ja kiristä keskeltä kiinni. 

Pupunkorvat saa rautalangan avulla taiteltua hauskoihin asentoihin. Täällä ollaan valmiina ottamaan pääsiäinen vastaan ja kolkuttelemaan oville virpomisvitsojen kanssa. Ohjeet myös neulottuun pupumyssyyn löydät TÄÄLTÄ

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tässä eräänä päivänä muistin yhtäkkiä, kuinka mukavaa onkaan neulahuovutus. Kaivoin kaapista pitkän tauon jälkeen huovutusneulan, superlonipalan ja karstattua villaa. Kokeiltiin tyttären kanssa huovuttaa ensin vapaasti ilman muottia. Viisivuotias tuskaili, kun pisteli huovuttaessa vahingossa neulalla sormeen, joten kokeiltiin huovuttaa piparkakkumuottia apuna käyttäen. Pienet sormet pysyi näin turvassa paremmin ja tekeminen oli mukavaa.  Näistä sydämistä sytyikin suloisia pilviheijastimia perhosen ympärille. 

Tarvikkeet: 

 • huovutusneula
 • superlonipala
 • karstattua villaa
 • heijastinkangasta
 • lankaa & neula

Aseta piparkakkumuotti superlonin päälle. Täytä muotti karstatulla villalla. Villa kutistuu huovutuksen aikana. Tikuttele pienellä ranneliikkeellä villaa kiinteäksi. Irrota välillä työ alustasta ja käännä, jottei se juutu superloniin kiinni. Jatka huovuttamista kunnes työ on tarpeeksi tiivis. Leikkaa heijastinkankaasta pieni pilvi ja ompele se kiinni sydämeen. Ompele heijastimen taakse pieni hakaneula.

Neulahuovutus on varsin terapeuttista ja koukuttavaa! Yhtäkkiä sitä huomaa pistelleensä huovutustyötä muutaman tunnin ja höpötellen samalla lasten kanssa niitä näitä. 

Ohjeen pelastajaperhoseen löydät täältä, klik. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Heijastimia ei voi olla pitkän talven aikana liikaa, varsinkaan näin sieviä. Heijastavia perhosia kannattaa kiinnittää kokonainen parvi käsilaukkuihin, takin rintamukseen ja pipon koristeeksi. Yksi perhonen syntyy helposti ja nopeasti parilla ompeleella leveästä heijastinnauhasta ja kimaltavasta helmestä. 

 • Aloita leikkaamalla heijastinnauhas- ta perhosen siivet. Isompi siipi on kooltaan 8 cm x 5 cm ja pienempi siipi 5 cm x 5 cm
 • Pyöristä siipiä hieman saksilla leikkaamalla kulmasta kulmaan
 • Laskosta isompi siipi kolmelle laskokselle ja ompele se muutamalla pistolla yhteen keskeltä. Tee sama pienemmille siiville. Kiinnitä siivet toisiinsa keskikohdista ja lisää lopuksi helmet perhosen molempiin päihin samaa ompelulankaa käyttäen
 • Pyöristä halutessasi siipiä vielä ja viimiestele
 • Ompele lopuksi pieni hakaneula perhosen taakse

Pelastajaperhonen ilahduttaa varmasti myös ystävänpäivälahjana. Ohjeet perhoseen löydät myös uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. 

Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin -kirja arvontaan ehtii osallistua vielä täällä, klik.

Kommentit (5)

Vierailija

Tämä on kaunis! Ja malliltaan paljon parempi kuin ne sudenkorennot, jotka jää herkästi kiinni milloin mihinkin siitä tikkuvartalostaan.

Vierailija

Heijastimet kuuluvat henkilönsuojainten kategoriaan. Lisätietoa henkilönsuojaimista löytyy täältä. Heijastimia muistuttavilla kulutustavaroilla, kuten maskotilla tai LED-valolla varustetulla avaimenperällä, joilla ei kuitenkaan ole heijastimilta vaadittuja ominaisuuksia, tulee olla tosiasiallinen käyttötarkoitus ja pakkausmerkinnöistä tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

tuote ei ole henkilönsuojain (heijastin)
tuotteen kauppatavan mukainen nimi
käyttötarkoitus
varoitus, ettei tuote suojaa käyttäjäänsä millään tavalla (esim. ”Tuotetta ei saa käyttää heijastimena”)
valmistajan, valmistuttajan tai maahantuojan nimi
tarvittaessa mm. käyttö- ja säilytysohjeet.

Henkilönsuojaimia muistuttavat kulutustavarat eivät saa olla CE-merkittyjä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram